You, the petitioner
Petitie

Invoering Wet aanpak woonoverlast (aso-wet) in Utrecht

421 signatures

Sinds juli 2017 is de Wet aanpak woonoverlast (ook wel aso-wet genoemd) landelijk ingevoerd. Deze wet geeft gemeenten extra mogelijkheden om veroorzakers van woonoverlast aan te pakken. Deze wet is echter per gemeente pas van toepassing nadat een hierop aansluitend artikel in de Algemene Plaatselijke Verordening (APV) is opgenomen.

Petition

We

kiesgerechtigde inwoners van de gemeente Utrecht

 

observe

  • dat de Wet Aanpak Woonoverlast nog steeds niet van kracht is binnen de gemeente Utrecht terwijl diverse inwoners wel degelijk (ernstige) woonoverlast ervaren

  • dat de Vereniging Nederlandse Gemeenten (VNG) reeds in juni 2017 in een brief aan alle gemeentes een voorbeeldtekst heeft gestuurd om de APV hierop aan te passen

  • dat inmiddels ruim 200 (van de 355) gemeentes in Nederland de APV hierop hebben aangepast

 

and request

de gemeenteraad van Utrecht deze petitie te beschouwen als een burgerinitiatief en binnen 3 maanden na datum van aanbieding te besluiten, door middel van een aanpassing van de APV, de Wet Aanpak Woonoverlast van toepassing te verklaren en de aanpassing per direct in te laten gaan. Indien de petitie door minder dan 250 kiesgerechtigden is ondertekend het onderwerp in de gemeenteraad te agenderen.

The answer

Burgeragendering op 21 februari 2019 aangeboden

Op 21 februari is de petitie met betrekking tot de invoering van de Wet aanpak woonoverlast in de vorm van een burgeragendering aangeboden aan de burgemeester.

Naar verwachting zal het onderwerp eind maart in een Raadsinformatiebijeenkomst worden besproken. Daarvoor zijn we nog op zoek naar mensen (ervaringsdeskundigen) die hier willen komen inspreken. Neem daarvoor kontakt met ons op dan houden we je op de hoogte wanneer die bijeenkomst zal gaan plaatsvinden.

De tekst van de burgeragendering is hier te downloaden als PDF.

 

Current status

This petition is not open to collect signatures.

 

Details

Addressed to:
Utrecht 
Petition desk:
Closing date:
2019-03-01 
Status:
Closed 
Lead petitioner:
Ted Zorn 
Organisation:
Utrechtse Stichting tegen Geluidsoverlast 
Website:

History

Signatures

Updates

Burgeragendering op 21 februari 2019 aangeboden

Op 21 februari is de petitie met betrekking tot de invoering van de Wet aanpak woonoverlast in de vorm van een burgeragendering aangeboden aan de burgemeester.

Naar verwachting zal het onderwerp eind maart in een Raadsinformatiebijeenkomst worden besproken. Daarvoor zijn we nog op zoek naar mensen (ervaringsdeskundigen) die hier willen komen inspreken.

+Read more...

Neem daarvoor kontakt met ons op dan houden we je op de hoogte wanneer die bijeenkomst zal gaan plaatsvinden.

De tekst van de burgeragendering is hier te downloaden als PDF.

2019-02-25

Aanbieding petitie

De petitie zal, in de vorm van een burgeragendering, donderdag 21 februari om 20 uur worden aangeboden aan de gemeenteraad. Voor meer info: www.ustg.nl.

2019-02-14