U, de petitionaris
Screenshot 20200105 180022%281%29

Intercity Direct-trein Amsterdam-Vlissingen

302 ondertekeningen

De provincie Zeeland is echt een ondergeschoven kindje als het om bereikbaarheid gaat. Nog wel diverse buslijnen door de gehele provincie maar slechts 1 spoorlijn met een dienstregeling die er maar liefst 1,75 uur over doet om in Rotterdam te komen en in 3 uur naar Amsterdam. Wel handig voor andere omliggende plaatsen als Dordrecht, Den Haag, Leiden en Haarlem. Echter, een tweede en snellere treinverbinding is op z'n plaats!

Petitie

Wij

Bewoners van Zeeland en anderen

 

constateren

  • Er is nu maar 1 treindienst - die er 3 uur over doet - om in de Randstad te komen en 1,75 uur naar Rotterdam. Er is bijvoorbeeld al een petitie voor meer spoor in Zeeland maar of dat zal gebeuren is echt zeer en zeer de vraag.
  • Wat wel realistisch zou zijn is een Intercity-direct van Amsterdam naar Vlissingen, die alleen stopt in: Schiphol, Rotterdam, Roosendaal, Bergen op Zoom, Goes en Middelburg.
  • Met een Intercity Direct kan men in circa 1,5 uur van Zeeland naar Amsterdam kan reizen en terug. De huidige intercity die er 3 uur over doet is handig voor verbindingen vanuit alle andere kleinere omliggende plaatsen.
  • Hiervoor hoeft alleen bij Lage Zwaluwe een afbuiging van de HSL naar de spoorlijn Dordrecht-Roosendaal te komen en terug. Verder kan het het allemaal over bestaand spoor. Spoorvisie 2040 beschrijft dat dit in de toekomst gaat komen, maar hoe sneller hoe beter! Zo is de petitie voor langere treinen in Zeeland ook waargekomen verleden jaar!

 

en verzoeken

De NS, Prorail en wellicht andere partijen die hierover gaan om in de nabije toekomst, een Intercity Direct in te zetten van Amsterdam naar Vlissingen en terug, die alleen in Schiphol, Rotterdam, Roosendaal, Bergen op Zoom, Goes en Middelburg stopt.

Ondertekenen

 
We e-mailen u een link waarmee u uw ondertekening kunt bevestigen. Uw gegevens worden niet doorgespeeld aan derden en blijven bij de Stichting Petities.nl. Meer hierover leest u in onze privacyverklaring.

Details

Ontvanger:
openbaar vervoerbedrijf 
Petitieloket:
Einddatum:
06-12-2025 
Petitionaris:
Tim Sekac 
Website:

Geschiedenis

Ondertekeningen

Nieuws

Doel van de petitie wordt beetje bij beetje werkelijkheid!

Eind 2021 is de NS van plan de huidige Intercity die hedendaags alleen 's ochtends en 's avonds alleen in Bergen op Zoom, Goes en Middelburg stopt, de gehele dag door te laten rijden. Tussen 2023 en 2025 zal de trein van en naar Zeeland tussen Amsterdam en Rotterdam over het hogesnelheidsspoor gaan rijden.

+Lees meer...

Het is helaas nog niet bekend wanneer ze bij de Lage Zwaluwe die aftakking van de HSL-Zuid naar Roosendaal en terug gaan maken, maar dat zal wel ergens tussen 2025 en 2040 moeten gebeuren.

OV-Magazine

Omroep Zeeland

01-07-2021