U, de petitionaris
Er is nieuws!
Girl 447701 1280

Inkopen zorgtrajecten hoogbegaafdheid Palet Flevoland in Almere

573 ondertekeningen

Deze petitie roept de gemeente Almere op om hun zorgplicht te vervullen voor de doelgroep meer-/hoogbegaafde kinderen en jongeren tot 18 jaar. Dit kunnen zij bereiken door het inkopen van voldoende zorgtrajecten bij Palet Flevoland, centrum voor hoogbegaafdheid, in Almere.

Petitie

Wij

kinderen, jongeren, ouders, leerkrachten, jeugdhulpverleners en andere (zorg)professionals

 

constateren

dat kinderen en jongeren met (kenmerken van) hoogbegaafdheid complexe hulpvragen hebben bij het participeren op school en in het gezin. Er is behoefte aan specialistische jeugdhulp, met kennis van geestelijke gezondheidszorg, onderwijs, opvoeding èn hoogbegaafheid, onder één dak. Het niet bieden van adequate hulp leidt tot schooluitval en psychiatrische problematiek, met als gevolg duurdere zorgkosten op lange termijn (uit hetzelfde budget).

 

en verzoeken

de gemeente Almere om de mondeling toegezegde overeenkomst met Palet Flevoland na te komen, zodat de 70 kinderen en jongeren op de wachtlijst van Palet Flevoland alsnog tijdig en adequaat hulp krijgen, naast het continueren van de lopende zorgtrajecten. Steun deze petitie en stel onze kinderen in staat om tot ontwikkeling te komen, zodat zij hun potentieel kunnen benutten. Verdere onderbouwing en toelichting staat hier: https://shorturl.at/sNWZ6

Ondertekenen

 
We e-mailen u een link waarmee u uw ondertekening kunt bevestigen. Uw gegevens worden niet doorgespeeld aan derden en blijven bij de Stichting Petities.nl. Meer hierover leest u in onze privacyverklaring.

Details

Ontvanger:
Almere 
Petitieloket:
Einddatum:
18-06-2023 
Petitionaris:
Chris Kemperman 
Organisatie:
namens ouders van kinderen op de wachtlijst en kinderen reeds in zorg 
Website:

Geschiedenis

Ondertekeningen

Nieuws

Omroep Flevoland geeft noodkreet weer

Omroep Flevoland geeft aandacht aan de zaak, zie hier het artikel en videofragment over de noodkreet van ouders.

30-05-2023

Achtergrondinformatie en onderbouwing

De eerste 100 handtekeningen zijn gezet, waarvoor dank! Bent u benieuwd wat de gevolgen zijn van het niet bieden van jeugdhulp en waarom dit van belang is voor deze doelgroep? Klik dan hier om onze toelichting en achtergrondinformatie te lezen. Of kopieer de URL naar uw eigen internetbrowser: https://shorturl.at/sNWZ6

.

23-05-2023