U, de petitionaris
Studeren met ist

Individuele Studietoeslag voor álle studenten met een medische beperking

13 ondertekeningen

Door een aanpassing in de Verzamelwet SZW 2020, waaronder de Individuele Studietoeslag (IST) valt, wordt sinds kort een deel van de groep 'studenten met een medische beperking' gedupeerd, die tot voor kort recht had op deze toeslag.

Petitie

Wij

Studenten met autismespectrumstoornissen (ASS) en daarmee samenhangende studievertraging, zonder IST

 

constateren

dat de herziening van de Individuele Studietoeslag (IST) - waarbij (...) het wettelijk criterium ‘niet in staat zijn het WML te verdienen’ via de Verzamelwet SZW 2020 is geschrapt en vervangen door ‘door een medische beperking naast de studie structureel niet kunnen bijverdienen’ - studenten met ASS én inherente studievertraging dupeert, die naast hun studie wel kunnen werken maar structureel te weinig verdienen om van rond te komen.

 

en verzoeken

een wetswijziging, omdat álle 'studenten met een medische beperking' meetellen en hun studie moeten kunnen afmaken.

Wijzigingsvoorstel: "Vooruitlopend op de herziening van de IST (...) blijft het wettelijk criterium ‘niet in staat zijn het WML te verdienen’ via de Verzamelwet SZW 2020 van kracht, en komt zij naast de nieuw beoogde doelgroep te staan, die ‘door een medische beperking naast de studie structureel niet kunnen bijverdienen’.

Ondertekenen

 
We e-mailen u een link waarmee u uw ondertekening kunt bevestigen. Uw gegevens worden niet doorgespeeld aan derden en blijven bij de Stichting Petities.nl. Meer hierover leest u in onze privacyverklaring.

Details

Ontvanger:
Staatssecretaris 
Petitieloket:
Einddatum:
28-05-2021 
Petitionaris:
Annet Land 

Geschiedenis

Ondertekeningen