U, de petitionaris
Markt den bosch

In een wachtlijst kun je niet wonen - woningnood in Den Bosch

1.077 ondertekeningen

Ook klaar met bij je familie wonen terwijl je 28 bent? Na 4 jaar eindelijk een kamer krijgen nadat je je studie al hebt afgerond? Bivakkeren op de bank van die klasgenoot die je eigenlijk niet zo mag (maar ja, slaapplek hè)? En dat oneindig hospiteren?

Lees dan even verder en help mee!

Petitie

Wij

Bossche jongeren, studenten, en starters

 

constateren

  • dat de vraag naar studentenwoningen in Den Bosch aanzienlijk toegenomen is, omdat steeds meer onderwijsinstellingen in Den Bosch zijn gevestigd.
  • ‘s-Hertogenbosch een (studenten)huisvestigingsprobleem heeft. Woningtekort blijft nog tot zeker na 2030 een groot probleem. In de gemeente ‘s-Hertogenbosch is in 2030 naar verwachting een tekort van 3.627 woningen!
  • ‘s-Hertogenbosch te weinig betaalbare studentenwoningen heeft. Het is een van de duurste steden om als student, starter, of jongere te wonen. En volgens de LSVb betaalt 68% van de studenten hier te veel huur.
  • naast de Randstad, de drukte het meest nijpend is in Den Bosch en Zwolle. Er is sprake van een gemiddelde wachttijd van 9+ maanden voor het verkrijgen van een studentenkamer.

Dit kan zo niet langer!

 

en verzoeken

de gemeente, het college van B&W, woningbouwcorporaties, en onderwijsinstellingen prioriteit te stellen dat Den Bosch een student-, starter-, en expatvriendelijke stad blijft:

  1. Naast de tijdelijke betaalbare (studenten)woningen te kijken naar alternatieve huisvestigingsmogelijkheden zoals het ombouwen van leegstaande kantoren.
  2. Een structurele aanpak om de doorstroom van studentenkamers en naar starterswoning te versnellen op de lange termijn.
  3. Het functioneren en de effectiviteit van de studentenhuisvestingscoöperatie te onderzoeken.

Want ja, in een wachtlijst kun je niet wonen.

Ondertekenen

 
We e-mailen u een link waarmee u uw ondertekening kunt bevestigen. Uw gegevens worden niet doorgespeeld aan derden en blijven bij de Stichting Petities.nl. Meer hierover leest u in onze privacyverklaring.

Details

Ontvanger:
's-Hertogenbosch 
Petitieloket:
Einddatum:
23-01-2020 
Petitionaris:
Sinyuan Zhu & Jordi Prins 
Organisatie:
Jongeren Ambassadeurs Den Bosch 
Website:

Geschiedenis

Ondertekeningen