U, de petitionaris

Ik wil fossielvrij pensioen van SPW

Corporaties investeren gigantisch in verduurzaming in de strijd tegen de klimaatcrisis. Waarom investeert het pensioenfonds SPW dan nog in kolen, aardolie en aardgas? Dat is dweilen met de kraan open. Wij willen een fossielvrij pensioen.

Petitie

Wij

(oud-)medewerkers, bestuurders en toezichthouders van woningcorporaties in Nederland

 

constateren

  1. dat we als woningcorporaties dagelijks de klimaatcrisis bestrijden met verduurzamingingrepen en energiezuinig bouwen.
  2. dat met ons pensioengeld de klimaatcrisis wordt gefinancierd door investeringen van ons pensioenfonds SPW in kolen, aardolie en aardgas.
  3. dat investeren in de klimaatcrisis niet in ons belang is. De Pensioenwet (art 135) schrijft voor dat SPW moet beleggen in het belang van de deelnemers.

 

en verzoeken

ons pensioenfonds SPW per direct niet langer te investeren in fossiele brandstoffen. Om vervolgens tenminste het vrijgekomen geld (ons geld!) te investeren in rechtvaardige oplossingen voor de klimaatcrisis. Zo draagt ons pensioengeld bij aan een snelle en rechtvaardige energietransitie om een veilige leefwereld te garanderen voor mensen over de hele wereld, toekomstige generaties én ons als pensioendeelnemers.

Huidige status

We hebben u een e-mail gestuurd vanaf webmaster@petities.nl. Om verder te gaan met uw petitie volgt u de link in de e-mail.

 

Details

Ontvanger:
pensioenfonds 
Petitieloket:
Einddatum:
01-01-2022 
Status:
Nog niet af 
Petitionaris:
Arno van der Valk 
Organisatie:
geen 
Website:

Geschiedenis

Ondertekeningen