You, the petitioner

Ik steun de bibliotheek

20,593 signatures

Door gemeentelijke bezuinigingen op bibliotheken dreigen veel bibliotheekvestigingen in Nederland te verdwijnen. Of uw bibliotheek gevaar loopt, is afhankelijk van gemeentelijk beleid.

Steun de bibliotheek en teken deze petitie. Wilt u meer doen? Word dan lid van de bibliotheek! Door lid te worden maakt u uw steun nog explicieter. Bent u al lid? Haal ook uw partner over om lid te worden. En vraag het lidmaatschap aan voor elk van uw kinderen (vanaf 0 jaar)! Kinderen zijn gratis lid.

Petition

We

Inwoners van Nederland die zich willen ontwikkelen

 

observe

  • Wij constateren dat de samenleving (vooral de jeugd) de dupe wordt als bibliotheekvestigingen sluiten. De ontwikkeling van Nederland komt daarmee in gevaar. Net als goed onderwijs is een goede bibliotheek in de buurt voor iedereen van belang!

  • Op dit moment heeft de bibliotheek 4 miljoen leden. De helft daarvan is onder de 18 jaar. Daarnaast maken nog circa 2 miljoen Nederlanders zonder een bibliotheekpas gebruik van de bibliotheek in hun stad of dorp.

 

and request

Wij verzoeken de Nederlandse gemeenten dringend om de bibliotheek als basisvoorziening in de buurt in stand te houden.

Current status

This petition is not open to collect signatures.

 

Details

Addressed to:
gemeenten 
Petition desk:
Closing date:
2016-10-03 
Status:
Withdrawn 
Lead petitioner:
Barbara Rudz 
Organisation:
Vereniging van Openbare Bibliotheken 

History

Signatures

Updates

Petitie over naar Mijn bieb moet blijven!

Beste ondertekenaars van de petitie 'Ik ondersteun de bibliotheek', Deze petitie gaat verder onder 'Mijn bieb moet blijven. Iedere gemeente een bibliotheek.

+Read more...

Heeft u deze petitie ondertekend? Ga naar het manifest www.mijnbiebmoetblijven.nl: • Teken de petitie http://www.mijnbiebmoetblijven.nl.• En like de Facebookpagina https://www.facebook.com/mijnbiebmoetblijven.

2014-04-29

Petitie afgesloten

Beste ondertekenaars van de petitie 'Ik ondersteun de bibliotheek', Deze petitie gaat verder onder 'Mijn bieb moet blijven. Iedere gemeente een bibliotheek.

+Read more...

Heeft u deze petitie ondertekend? Ga naar het manifest www.mijnbiebmoetblijven.nl: • Teken  de petitie http://www.mijnbiebmoetblijven.nl.• En like de Facebookpagina https://www.facebook.com/mijnbiebmoetblijven.

2014-04-29