U, de petitionaris
Ivn usbsticker

Ieder kind heeft recht op natuur

6 ondertekeningen

Kinderen hebben recht op frisse lucht, lekker vuile modderhanden, ravotten en ontdekkingen in het bos. Ze hebben de natuur nodig voor hun welzijn, gezondheid (overgewicht), weerbaarheid en ontwikkeling (concentratievermogen, motoriek, cognitief functioneren en sociale ontwikkeling).

Petitie

Wij

Iedereen die zeer bezorgd is over de snel groeiende afstand tussen kinderen en natuur.

 

constateren

Geef kinderen het recht op natuur door: - Toegang te geven tot kindwaardige natuur in hun dagelijkse leefomgeving - Dagelijks buiten te spelen in en met de natuur - De natuur uit eigen ervaring te leren kennen, beleven, waarderen en respecteren - Ze de basis te leren van het leven in en met de natuur - Hen de oorsprong van hun voedsel te leren kennen - Het besef te ontwikkelen van andere levensvormen en de onderlinge samenhang van al het leven

 

en verzoeken

De hulp van de Nederlandse overheid om het mogelijk te maken dat ieder kind het recht krijgt op natuur. Dit kan door: 1. Zich binnen de Verenigde Naties sterk te maken voor een opname van dit recht in (of binnen het raamwerk van) het wereldwijde Kinderrechtenverdrag. 2. Door nu reeds zorg te dragen voor een realisatie van het kinderrecht op natuur.

Huidige status

Deze petitie staat niet open om ondertekeningen te verzamelen.

 

Details

Ontvanger:
ambassadeur 
Petitieloket:
Einddatum:
02-06-2011 
Status:
Ingetrokken 
Petitionaris:
Marieke Wingens 

Geschiedenis

Ondertekeningen