U, de petitionaris
Img 20200617 165755

Houd Zuid Schalkwijkerweg groen: kom over de brug

1.147 ondertekeningen

De pittoreske Zuid Schalkwijkerweg is van grote ecologische, landschappelijke en recreatieve waarde. Op het zuidelijkste deel verschijnen 32 villa's en de dijk wordt verbreed. Door toenemend autoverkeer zal de landschappelijke waarde verloren gaan. Alleen een brug over de ringvaart kan dit voorkomen

Petitie

Wij

Stichting Haarlems Bomenridders en medestanders

 

constateren

  • Dat de komst van een villawijk op het Tjadenterrein zal leiden tot aanzienlijk meer autoverkeer.
  • Door de dijkverbreding zullen veel bomen verdwijnen en dat heeft een negatief effect op het landschappelijk karakter van de weg.
  • De recreatieve waarde van de Zuid Schalkwijkerweg gaat verloren en de veiligheid van gebruikers en recreanten staat op het spel.
  • Toekomstige verbreding van de weg is waarschijnlijk, verloedering ligt op de loer.
  • Bewoners en bezoekers hebben en brug over de Ringvaart nodig; ze hoeven dan geen nodeloze omweg te maken over de smalle dijk van de Zuid Schalkwijkerweg en kunnen direct de provinciale weg (N201) bereiken. Dan kan ook worden volstaan met een lichtere dijk waardoor bomen en natuur gespaard kunnen blijven.

 

en verzoeken

Een brug over de Ringvaart aan te leggen, enkel bedoeld voor bewoners van het voormalig Tjadenterrein. Sluipverkeer over de brug moet voorkomen worden.

Ondertekenen

 
We e-mailen u een link waarmee u uw ondertekening kunt bevestigen. Uw gegevens worden niet doorgespeeld aan derden en blijven bij de Stichting Petities.nl. Meer hierover leest u in onze privacyverklaring.

Geschiedenis

Ondertekeningen