You, the petitioner
Petitie azc

Houd Rijswijks azc open

1,988 signatures

De gemeente Rijswijk houdt vast aan het sluiten van het AZC per 31 mei. Wij willen dat het openblijft. In een tijd van crisis moeten we zorgen voor meer opvangplekken, niet minder.

Petition

We

die vinden dat we in crisistijd geen opvanglocaties moeten sluiten

 

observe

dat de gemeente vasthoudt aan het sluiten van het Rijswijks azc op 31 mei

 

and request

de gemeente Rijswijk het azc open te houden voor opvang van vluchtelingen via het COA zolang er vraag is.

Sign this petition

 
We e-mail you a link to confirm your signature. Your data will not be shared with third parties and remains with the Stichting Petities.nl. Your name and place of residence will only appear if you choose this. Read more about this in our privacy statement.

Details

Addressed to:
Rijswijk 
Petition desk:
Closing date:
2022-04-19 
Lead petitioner:
Merel van Rooy 

History

Signatures

Updates

Het AZC wordt weer benut!

Het COA heeft vandaag besloten vluchtelingen uit het overvolle centrum in Ter Apel, waar honderden mensen geen bed hebben, kinderen spelen in het afval, urinoirs overlopen, te verplaatsen naar Rijswijk. Tegen bestuurlijke afspraken in, maar humanitair noodzakelijk.

+Read more...

Dinsdag is tijdens het spoeddebat de petitie ingeleverd. Hoewel het CDA wat leek te kantelen richting openhouden, zat er geen meerderheid in. PvdA, CU en GroenLinks en PGR voor openhouden, D66, VVD, BVR en Rijswijks Belang voor sluiten. De motie voor openhouden werd aangehouden tot in mei.

Maar: de petitie bewees het draagvlak. De overvolle tribune bewees het draagvlak. Dat het spoeddebat werd aangevraagd bewees het draagvlak. Het hielp allemaal mee: het COA durfde de stap te nemen om bestuurlijke afspraken te schenden. Het onderstreept nogmaals dat de humanitaire situatie echt onhoudbaar was.

De keerzijde? Wederom ‘houdt het COA zich niet aan afspraken’. Dat maakt een langere openstelling en het debat, niet makkelijker.

2022-04-21

Dinsdag om 19.00 indiening petitie

Dinsdag aanstaande, tijdens het spoeddebat AZC, wordt de petitie ingediend! Deel snel nog met je netwerk zodat we de 2000 handtekeningen halen! Het heeft effect, er is beweging. Er is een motie gemaakt door CU, PvdA, GroenLinks en PGR om het AZC open te houden.

+Read more...

Zie: https://www.rodi.nl/regio/rijswijk/294521/christenunie-pvda-groenlinks-pg-r-roepen-op-tot-openhouden-van-

2022-04-17

Kom 19 april 19.00 naar het spoeddebat

Kom 19 april naar het stadhuis Rijswijk om 19.00. Er is een spoeddebat gepland over het azc, op initiatief van PvdA en ChristenUnie.

+Read more...

Laat je horen en zien! Er zijn nog 358 mensen op het AZC, waaronder veel kinderen. Ze worden nu bijna dagelijks verhuisd, naar overvolle minder geschikte centra

2022-04-06