U, de petitionaris

Houd Nederland open voor asielzoekers

11 ondertekeningen

Wij verzoeken de regering om, gezien de humanitaire situatie op de Griekse eilanden, opvang voor asielzoekers in stand te houden, bijvoorbeeld in hotels die voorlopig leeg staan als gevolg van het verdwijnen van het toerisme.

Petitie

Wij

Ondertekenaars van deze petitie

 

constateren

  • Dat de Nederlandse regering, bij monde van minister Grapperhaus, heeft besloten om, gedurende de coronacrisis, geen nieuwe asielzoekers toe te laten.
  • Tegelijkertijd speelt zich in Griekenland een humanitaire ramp af, doordat de Turkse regering heeft besloten om grenzen met Europa open te stellen voor vluchtelingen.
  • Deze vluchtelingen bevinden zich nu tussen wal en schip, en Griekenland is momenteel niet goed in staat deze situatie op te lossen.

 

en verzoeken

aan minister Grapperhaus om dit besluit te heroverwegen. Gezien het feit dat Nederland en Griekenland samen lid zijn van zowel de EU als de NAVO, is het belangrijk om nu onze plicht van internationale solidariteit niet te verzaken, Griekenland te ontlasten, en een zo significant mogelijk deel van deze vluchtelingen in Nederland op te vangen.

Ondertekenen

 
We e-mailen u een link waarmee u uw ondertekening kunt bevestigen. Uw gegevens worden niet doorgespeeld aan derden en blijven bij de Stichting Petities.nl. Meer hierover leest u in onze privacyverklaring.

Details

Ontvanger:
Tweede Kamer 
Petitieloket:
Einddatum:
28-03-2020 
Petitionaris:
Joost Winter 
Website:

Geschiedenis

Ondertekeningen

Nieuws

Petitite verlengd tot 28 maart!

Deze petitie loopt nog steeds, en ik heb besloten deze met een week te verlengen, tot en met 28 maart. We verzoeken de Tweede Kamer om, ook in de tijden van Corona, Nederland open te houden voor vluchtelingen, en een deel van de vluchtelingen van de Griekse eilanden hier te ontvangen!

Teken en deel!.

23-03-2020

Update

Alles gaat snel, heel snel. Het belangrijkste is: een humane oplossing voor hen die als vluchtelingen Nederland binnenkomen of aan de Nederlandse grens verschijnen.

+Lees meer...

Vluchtelingen wegsturen in Ter Apel is geen oplossing, en verergert risico's alleen maar. We moeten nu creatief denken, bijv. door de vluchtelingen in de (inmiddels lege) hotels op te vangen.

Een oplossing met menswaardigheid is natuurlijk essentieel.

17-03-2020