You, the petitioner
85685d0c 8043 428f 8b07 bfb235518ab1

Houd Maneswaard open

1,111 signatures

De Maneswaard, ook wel “Gat van Opheusden” of ”Baggergat” genoemd, gelegen aan de Nederrijn bij Opheusden, wordt afgesloten van de rivier en verboden voor motorboten als het aan de gemeenten Wageningen en Neder-Betuwe ligt. Men wil het gat ontdiepen met elders uit de Rijn opgegraven baggerspecie.

Petition

We

Watersporters, recreanten en iedereen die geniet van de Maneswaard in haar huidige vorm,

 

establish that:

dat de beide gemeenten een beslissing hebben genomen waarbij het belang van vele watersporters en recreanten niet zwaar genoeg is meegewogen. Er is namelijk ook geen alternatief voor de diverse verenigingen en recreanten om hun sport of hobby op een veilige manier uit te kunnen oefenen

 

and request

daarom de beide betrokken gemeenten dringend om de Maneswaard haar huidige recreatiefunctie te laten behouden en met belanghebbenden in gesprek te gaan.

Sign this petition

 
We e-mail you a link to confirm your signature. Your data will not be shared with third parties and remains with the Stichting Petities.nl. Your name and place of residence will only appear if you choose this. Read more about this in our privacy statement.

Details

Addressed to:
Wageningen 
Petition desk:
Closing date:
2020-11-30 
Lead petitioner:
Frank Dankbaar 
Website:

History

Signatures

Updates

Laatste vergunning.

Enige tijd geleden is ook de laatste benodigde vergunning afgegeven om van het mooie grindgat de Maneswaard een muggenkwekerij te maken. Door het te verondiepen met opgebaggerd slip van elders en op termijn de zomerdijk te dichten zal het afgesloten zijn van de Rijn.

+Read more...

Diverse vissen die op diep water overwinteren zullen een ander plekje moeten zoeken. Waterrecreanten kunnen niet meer vanaf de Rijn het gat op. Door de gekte om ook dit gebied om te toveren naar een natuurgebied met biodiversiteit (die daar nooit is geweest!) en er aan de overkant (Blauwe kamer) al in overvloed is zullen wij de mensen weer een plek kwijt raken die we zo hard nodig hebben om te ontstressen van deze maatschappij. Waarom bekruipt mij het gevoel dat een toch al rijke Staatsbosbeheer hier nog beter van wordt ten nadele van de burger? Ik vermoed dat het storten van baggerspecie/slib etc aardig wat geld opbrengt. Oh ja. Verzachtende omstandigheid: Als ze klaar zijn met storten wordt het geheel afgedekt met een laag schone aarde!!!!! Wat zegt dat over het product wat daar dan eerst gestort wordt? Maar wie ben ik? Ik ben een watersporter of waterrecreant die zijn geliefde recreatieplas in de vorm van de Maneswaard op Wagenings grondgebied verloren ziet gaan. De belangen en wensen van een grote groep burgers wordt hier compleet genegeerd.

2024-01-02

Vergunningen

Slecht nieuws! Wageningen en de provincie Gelderland hebben de benodigde vergunningen afgegeven. De burger, het volk heeft dus niets te vertellen!.

2022-09-30

Wageningen wordt wakker!

Het is nu 29-06-2022 en we horen maar niks! Waarom reageren raadsleden niet op de brieven die we ze gestuurd hebben? Kunnen we in gesprek met het college? Laat Wageningen een belangrijk watersport en recreatiegebied verloren gaan wat zo belangrijk is voor een grote groep bewoners van Wageningen en deze regio? Juist in deze tijd weten we hoe belangrijk het is om de ruimte te hebben om te sproten en onze hobby's uit te kunnen oefenen. WIE GAAT ONS HELPEN. (EN ONDERTEKEN ALS JE DAT NOG NIET GEDAAN HEBT..

2022-06-29