You, the petitioner
Foto laterna magika

Houd Laterna Magikapark Filmwijk groen mét kleur en geur

121 signatures

Het Laterna Magika Park in Filmwijk, mag wat geur en kleur krijgen. Voor zowel de insecten als de mensen. Denk aan botanische bollen, bloemenweides, struikjes en een update van de looproute. Bewoners Filmwijk vinden dat de richt-en zichtlijnen en bomen van het park behouden moeten blijven!!

Petition

We

Wij zijn bewoners/omwonenden van Filmwijk en Parkwijk én gebruikers van het park.

 

observe

Wij willen het Laterna Magika park behouden! Met kleur en geur! Het park is voor ons van meer dan grote waarde. Het is mooi opgezet en daarom willen wij de huidige zicht en richtlijnen absoluut behouden zien. Wat ontbreekt is geur en kleur voor de mens maar ook de insecten (bijen/vlinders etc.) Daarom hebben wij een plan bedacht dat door Growing Greenonderzoek wordt ondersteund in een aan ons door hen uitgebracht rapport.

 

and request

Geld en middelen voor bollen, bloemenweides, struiken, het wandelpad langs de oevers herstellen, bankjes, bordjes en ondersteuning bij het maaien, zaaien, renoveren pad en plaatsen van bankjes. Zorgen dat het water in de sloten hoog genoeg blijft en de waterplanten tijdig en juist worden gemaaid. Medewerking en afstemming van de groenvoorzieningen bij gemeente Almere in onontbeerlijk.

Sign this petition

 
We e-mail you a link to confirm your signature. Your data will not be shared with third parties and remains with the Stichting Petities.nl. Your name and place of residence will only appear if you choose this. Read more about this in our privacy statement.

Details

Addressed to:
Almere 
Petition desk:
Closing date:
2018-10-22 
Lead petitioner:
Joan Heersink 
Organisation:
Houdt Filmwijk en het Magika Laternapark groen! 
Website:

History

Signatures

Updates

Oh ja de wethouder komt op 14 november a.s. het park bewonderen

Wethouder Jan Hoek komt op 14 november a.s. en zal zelf het park door gaan om te zien hoe het er nu uit ziet en te horen hoe het nog mooier wordt.

+Read more...

het bericht over de 24ste vervalt hiermee

2018-10-23

Informatieavond op 13 november a.s. om 19.30u

Op 13 november a.s. is er een informatieavond in het Filmwijkhuis in Almere op het Walt Disneyplantsoen. Iedereen is welkom.

+Read more...

Omwonenden van het park krijgen hiervan bericht per post thuis. Tot de 13de november!!

2018-10-23

Hoera: wij hebben een akkoord gekregen dinsdagavond 16 oktober!!! 24 november komt de wethouder!

Geweldig nieuws: akkoord voor meer geur, kleur en fleur in het park!! Dank allen voor ondertekenen petitie en mee denken op de achtergrond. Het heeft wat gekost aan inzet, incasseringsvermogen, emoties, overleg, rondjes park en een mooi rapport naast dat van ons van de landschapsarchitecte.

+Read more...

het was een bijna 1 op 1 plaatje. Als een professional met dezelfde voorstellen/adviezen komt dan kan het niet mis gaan. Er komt nog een informatieavond voor alle omwonenden. Zodra die datum bekend is, informeren wij jullie en de omwonenden krijgen ook flyers per post bezorgd zodat je het niet kunt missen. Wat gaan wij merken? Als alles volgens plan gaat dan gaan dit jaar veel bollen de grond is, komen er bloeiende boompjes en struikjes, worden er 3 bankjes geplaatst en zal er gefreesd worden en wordt bloemenzaad ingezaaid. Het zal in etappes gaan: elk jaar nieuw budget en ad hoc het plan en de omstandigheden volgen. Dan zoeken wij nog nieuwe mensen die 2x per jaar mee willen helpen met schoffelen en snoeien in bloembedden, snoeien van vlinderstruikjes. Kortom: kom naar de informatieavond.

2018-10-17