U, de petitionaris
Dia1

Houd het Scheepvaartkwartier leefbaar, verwerp het bestemmingsplan Gedempte Zalmhaven

792 ondertekeningen

Het College van Burgemeester en Wethouders van Rotterdam wil toestaan dat er een kolossaal gebouw (485 appartementen, 531 parkeerplaatsen, 7000m2 kantoor) neergezet mag worden in het mooie negentiende eeuwse Scheepvaartkwartier

Petitie

Wij

Liefhebbers van het Rotterdamse Scheepvaartkwartier

 

constateren

  • Het beoogde bouwvolume is veel te groot voor dit gebied: het beschermde stadsgezicht rondom de Veerhaven wordt bedreigd door deze superhoogbouw (215 meter).

  • Het plan leidt tot een groot risico op een verkeersinfarct voor de wijk en directe omgeving.

  • De mening van de bewoners, de wijkvereniging en de gebiedscommissie centrum wordt genegeerd.

 

en verzoeken

Het ontwerpbestemmingsplan Gedempte Zalmhaven te verwerpen en Rotterdammers inspraak te geven in het ontwikkelen van een beter plan, met breder draagvlak, voor dit bijzondere stukje Rotterdam.

Het nieuwe plan dient blijk te geven van visie op de wijk en dient recht te doen aan de Rotterdamse traditie van zorgvuldige stedelijke ontwikkeling.

Ondertekenen

 
We e-mailen u een link waarmee u uw ondertekening kunt bevestigen. Uw gegevens worden niet doorgespeeld aan derden en blijven bij de Stichting Petities.nl. Meer hierover leest u in onze privacyverklaring.

Details

Ontvanger:
Rotterdam 
Petitieloket:
Kenmerk:
Ontwerpbestemmingsplan Gedempte Zalmhaven 
Einddatum:
01-09-2016 
Petitionaris:
Actiegroep Zalmhaven2030 
Organisatie:
www.zalmhaven2030.nl 
Website:

Geschiedenis

Ondertekeningen

Nieuws

Wethouder Schneider niet bereid tot consesies

Afgelopen dinsdag heeft een delegatie van bewoners van het Scheepvaartkwartier een gesprek gehad met wethouder Schneider. De wethouder wilde geen millimeter afhalen van het formaat van het gebouw, veranderingen wilde hij niet toestaan.

+Lees meer...

Door middel van deze petitie moeten we dus de druk op de gemeenteraad vergroten! Zij hebben het laatste woord. Stuur de petitie door aan zoveel mogelijk medestanders!

17-04-2016