U, de petitionaris

Houd Groningen overeind

4.393 ondertekeningen

Iedereen weet dat we te maken krijgen met zeer zware aardbevingen maar niemand weet wanneer. Er komen gelukkig steeds meer belangenorganisaties die zich op vrijwillige basis bezig houden met de problematiek die de gaswinning teweeg brengt. Uiteindelijk strijden we allemaal voor hetzelfde doel; Een veilig leven en voor zover het mogelijk is, het behouden van de provincie Groningen. Teken deze petitie om Nederland te laten weten dat ons probleem een landelijk probleem is. Laat zien dat we het niet meer pikken!

Petitie

Wij

Inwoners van de provincie Groningen, belanghebbenden en sympathisanten.

 

constateren dat:

Dat veiligheid als prioriteit voor de inwoners nu en in de toekomst, niet gegarandeerd is!

Dat een normaal leven voor velen niet mogelijk is!

Dat dit maakt, dat allerlei nieuwe initiatieven weinig zinvol zijn!

De rest van Nederland en zeker politiek Den Haag niet willen weten wat er in onze provincie gebeurt en nog kan gebeuren.

Groningers zijn in een vijver gegooid, en de drenkelingen spartelen rond. Op de wal staat een groepje mensen (commissies en bestuurders), die overleggen hoe het in de toekomst verder moet met de vijver en de drenkelingen. Niemand redt de drenkelingen!

 

en verzoeken

Dat ons recht gedaan wordt!

Wij willen en hebben recht op een veilige woonomgeving. Zonder angst en stress. Een schadeloosstelling en/of vervangende nieuwbouw en/of uitkoop voor hen die weg willen.

Dat het Rijk Groningen niet opoffert voor het geldelijk gewin.

Huidige status

Deze petitie staat niet open om ondertekeningen te verzamelen.

 

Details

Ontvanger:
(in)formateur 
Petitieloket:
Einddatum:
01-06-2017 
Antwoord verwacht:
28-04-2017 
Status:
Ingetrokken 
Petitionaris:
Bettie van Veen 

Geschiedenis

Ondertekeningen

Nieuws

Houd Groningen Overeind is bittere noodzaak!

Wegens de actualiteit en problematiek in de provincie Groningen met betrekking tot de gaswinning is het nog steeds mogelijk om de petitie Houd Groningen Overeind te ondertekenen. In Groningen voltrekt zich een stille ramp, waar elke dag met de veiligheid van de inwoners wordt gespeeld, ten bate van de "schatkist".

+Lees meer...

Samen laten zien dat de mensenrechten in Groningen ook gehandhaafd moeten worden! Nu is er nog een mogelijkheid dat de inwoners een veilig huis kunnen krijgen, voordat het gas in het Groningergasveld is verdampt. Teken deze petitie, zodat we de regering kunnen overtuigen, dat het zo niet langer door mag gaan.

18-01-2017