U, de petitionaris
Skeelerbaan collage petitie 3

Houd de Warmondse landijsbaan groen

596 ondertekeningen

Inwoners van de Merenwijk en overige bezoekers van polderpark Kagerzoom vragen om géén skeelerbaan aan te leggen op het terrein van de landijsbaan van de Warmondse IJsclub

Petitie

Wij

Inwoners van de Leidse Merenwijk en andere bezoekers van polderpark Kagerzoom,

 

constateren

  • Dat WIJC en gemeente Teylingen een multifunctionele skeelerbaan met regionale functie willen aanleggen op het landijsbaan-terrein
  • Dat het groengebied ten noorden van de Merenwijk geldt als een van de best geslaagde overgangen tussen stad en ommeland
  • Dat in een bezoekersenquête 96% aangaf het gebied te bezoeken voor de rust, ruimte en natuur
  • Dat met aanleg van deze skeelerbaan het landelijke karakter van het gebied sterk wordt aangetast

 

en verzoeken

De gemeente Teylingen dringend om de landijsbaan van de Warmondse IJsclub groen te houden.

Ondertekenen

 
We e-mailen u een link waarmee u uw ondertekening kunt bevestigen. Uw gegevens worden niet doorgespeeld aan derden en blijven bij de Stichting Petities.nl. Meer hierover leest u in onze privacyverklaring.

Details

Ontvanger:
Teylingen 
Petitieloket:
Einddatum:
01-06-2019 
Petitionaris:
Andre Mom 
Organisatie:
actiecomité Skeelerbaan Nee 
Website:

Geschiedenis

Ondertekeningen

Nieuws

En ook een bericht op Sleutelstad

Afgelopen weekeinde hebben Merenwijkbewoners samen met de SP Leiden en de PvDA Leiden in de Kopermolen en in de Kagerzoom handtekeningen opgehaald voor de petitie tegen de komst van een grootschalige skeelerbaan die de gemeente Teylingen gepland heeft op de plaats van de Warmondse ijsbaan. In twee uur tijd werden er in de Kopermolen 180 handtekeningen opgehaald.

+Lees meer...

Op zondag, in de Kagerzoom, kwamen daar in drie uur tijd nog eens 258 handtekeningen bij. Samen met de handtekeningen die online zijn ingediend via landijsbaanwarmondgroen.petities.nl brengt dat het steunbetuigingen in totaal op 890.

“Ondertussen blijven de handtekeningen bij de online petitie binnenstromen,” zegt Antoine Theeuwen die de acties bij de SP Leiden coördineert. “In het begin werden de bewoners die direct getroffen dreigen te worden door de aanleg van de skeelerbaan nog weggezet als een kleine minderheid. Maar de aantoonbare brede steun om het natuurgebied te behouden maakt daar korte metten mee. We blijven net zolang doorgaan totdat ook Teylingen inziet dat dit unieke polderlandschap behouden moet blijven”.

De acties tegen de skeelerbaan begonnen vorige maand toen op een bewonersavond waar zo’n 100 bewoners van de Merenwijk aanwezig waren bleek dat de wijk absoluut niet zit te wachten op de grootschalige skeelerbaan in de Kagerzoom. De Merenwijkers vinden dat dit stukje natuur groen moet blijven.

http://sleutelstad.nl/2017/05/11/al-890-handtekeningen-groen-houden-kagerzoom/

11-05-2017

Ons protest in het nieuws bij Omroepwest

Een mooie reportage vanuit de Kagerzoom en het terrein van de landijsbaan, met volop aandacht voor onze bezwaren tegen de aanleg van een skeelerbaan: http://www.omroepwest.nl/tv/programma/170000115/TV-West-Nieuws/aflevering/170099574.

09-05-2017

Positieve reacties

De reacties van mensen waren positief; zij willen de kleine beetjes natuur die we nog hebben graag in stand houden. Het ommetjesgebied wordt als heel belangrijk ervaren - als een rustpunt met mooi groen en ruimte.

+Lees meer...

Slechts enkelen waren voor de komst van een skeelerbaan. Zij vonden de aantasting van de natuur niet zo groot of belangrijk.

Met 438 handtekeningen komt het totaal dit weekend al op 840 handtekeningen. Laat familie, vrienden, en kennissen weten dat ze de petitie kunnen ondertekenen en help mee in de volgende weekenden met het inzamelen!

07-05-2017