U, de petitionaris
Veilinghallen

Houd de veilinghallen overeind, zeg nee tegen sloopplannen CNB

181 ondertekeningen

De directie van CNB heeft melding gemaakt van het voornemen tot sloop van de oude hallen van de voormalige veiling 'West-Friesland'. Hiermee dreigt een onvervangbaar stuk cultuurhistorische geschiedenis te verdwijnen.

Petitie

Wij

Hv Oud Stede Broec, gesteund door betrokkenen uit de regio West-Friesland en direct omwonenden.

 

constateren dat:

-Met de sloop van de hallen van de voormalige bloembollenveiling 'West-Friesland' dreigt een kostbare herinnering aan de bloei van de bollencultuur in deze regio (denk aan de Flora) te verdwijnen.

  • De hallen vormen in zowel cultuurhistorisch als bouwkundig opzicht een uniek complex dat het verdient om als gemeentelijk monument te worden aangewezen.

  • De drie voormalige veilinghallen zijn te beschouwen als een vorm van industrieel erfgoed, belangrijk voor die tijd.

  • Daarnaast zijn de gebouwen ook om bouwkundige redenen interessant (bron: Erfgoedcommissie Mooi Noord-Holland) en daarom het waard om een beschermde status te verkrijgen.

 

en verzoeken

bescherm de veilinghallen 'West-Friesland' als monument en sloop ze niet.

Ondertekenen

 
We e-mailen u een link waarmee u uw ondertekening kunt bevestigen. Uw gegevens worden niet doorgespeeld aan derden en blijven bij de Stichting Petities.nl. Meer hierover leest u in onze privacyverklaring.

Details

Ontvanger:
Stede Broec 
Petitieloket:
Einddatum:
06-08-2018 
Petitionaris:
Wim Kersten 
Organisatie:
HV Oud Stede Broec 
Website:

Geschiedenis

Ondertekeningen

Nieuws

Gemeentebestuur gaat zich inzetten voor behoud veilinghallen

Goed nieuws! Burgemeester en wethouders van Stede Broec zullen zich ‘tot het uiterste’ inspannen om (delen van) de veilinghallen te behouden. Een door Open en Duidelijk Stede Broec (ODS) ingediend doorstel van die strekking werd donderdag 31 mei tijdens een gemeenteraadsvergadering met grote meerderheid aangenomen.

+Lees meer...

Wethouder Bart Notenbos gaat nu met de directie van CNB in gesprek. Lees hier het volledige artikel: http://oudstedebroec.eu/s/index.php/26-nieuws/299-gemeente-gaat-zich-inzetten-voor-behoud-veilinghallen.html

01-06-2018

ODS dient voorstel in voor behoud gevel CNB-hallen

De fractie Open en Duidelijk Stede Broec dient donderdag 31 mei een voorstel in om burgemeester en wethouders op te dragen 'zich tot het uiterste in te spannen'om in ieder geval de zuidelijke geval van hal 1 van CNB te behouden. En liefst ook delen van hal 2 en 3.

+Lees meer...

Dat meldt het Dagblad voor West-Friesland. Al eerder deed de politiek een moreel beroep op CNB om iets van de historie te bewaren, maar ODS is er toch niet gerust op. Vandaar deze motie die het college verzoekt om hierover in overleg te gaan met CNB. Het gebouwencomplex is geen gemeentelijk monument, omdat de gemeente het huidige aantal van 32 om financiële redenen niet verder wil uit breiden. Wel adviseerde de Regionale Erfgoedcommissie recent om de gevel van hal 1 en de kapconstructies van hallen 2 en 3 te bewaren voor het nageslacht. ODS wijst op de imponerende omvang en uitgestrekte gevelwant'die de tweelinghal uit 1928 en de hal uit 1930 vormen. 'Die vertelt in één oogopslag het verhaal van de snelle opkomst van de bloembollenteelt in West-Friesland en het daarmee gepaard gaande veilingwezen

31-05-2018