You, the petitioner
Wim 7541 noordmolen az

Houd de unieke natuur op landgoed Twickel vrij van industriële windturbines

2,776 signatures

Ondanks herhaalde oproepen aan de provincie Overijssel, zijn er nu 4 extreem hoge windmolens in het zicht van kasteel Twickel gepland. Wij zijn voor windmolens. Maar niet op deze locatie, vlak naast woonkernen en een broedgebied vol bijzondere vogels. Wij denken dat er betere plekken zijn.

Wij denken dat het best mogelijk is om tot een ruimtelijke inpassing van duurzame energieopwekking te komen die past bij het eeuwenoude coulisselandschap én die leidt tot minder schade aan prachtige natuur. Met daarnaast minder overlast voor de inwoners van Borne, Delden en Hengelo.

Petition

We

Stichting Twickel, Vrienden van Twickel, Stichting Duurzame en Leefbare Driehoek Hengelo, Delden, Borne

 

establish that:

  • bijna heel landgoed Twickel in het voorkeursgebied ligt voor industriële windturbines met een tiphoogte tot wel 280 m.
  • zulke hoge windturbines tot 2,5 km in de omtrek overlast geven: geluidshinder, gezondheidsschade en horizonvervuiling.
  • er nu concrete bouwplannen zijn naast unieke natuur, dicht op Borne en Hengelo en in het zicht van kasteel Twickel.
  • Landgoed Twickel van grote landschappelijke en cultuurhistorische waarde is.

 

and request

af te zien van de beoogde locatie in het leefgebied van de das, de otter en bijzondere broedvogels. En samen met ons op zoek te gaan naar een betere plek.

Sign this petition

 
We e-mail you a link to confirm your signature. Your data will not be shared with third parties and remains with the Stichting Petities.nl. Your name and place of residence will only appear if you choose this. Read more about this in our privacy statement.

Details

Addressed to:
Provincie Overijssel 
Petition desk:
Closing date:
2024-05-31 
Lead petitioner:
Renske Solkesz 
Organisation:
Stichting Twickel 

History

Signatures

Updates

Borne gaat niet akkoord met afspraken windenergie

De gemeenteraad van Borne heeft dinsdagavond 28 mei niet ingestemd met de prorgrammeringsafspraken van de provincie Overijssel over windenergie. Lees het volledige nieuwsbericht hier:

https://www.borneboeit.nl/156765/nieuws/borne-gaat-niet-akkoord-met-afspraken-windenergie.

2024-05-29