U, de petitionaris
Wim 7541 noordmolen az

Houd de unieke natuur op landgoed Twickel vrij van industriële windturbines

2.803 ondertekeningen

Ondanks herhaalde oproepen aan de provincie Overijssel, zijn er nu 4 extreem hoge windmolens in het zicht van kasteel Twickel gepland. Wij zijn voor windmolens. Maar niet op deze locatie, vlak naast woonkernen en een broedgebied vol bijzondere vogels. Wij denken dat er betere plekken zijn.

Wij denken dat het best mogelijk is om tot een ruimtelijke inpassing van duurzame energieopwekking te komen die past bij het eeuwenoude coulisselandschap én die leidt tot minder schade aan prachtige natuur. Met daarnaast minder overlast voor de inwoners van Borne, Delden en Hengelo.

Petitie

Wij

Stichting Twickel, Vrienden van Twickel, Stichting Duurzame en Leefbare Driehoek Hengelo, Delden, Borne

 

constateren dat:

  • bijna heel landgoed Twickel in het voorkeursgebied ligt voor industriële windturbines met een tiphoogte tot wel 280 m.
  • zulke hoge windturbines tot 2,5 km in de omtrek overlast geven: geluidshinder, gezondheidsschade en horizonvervuiling.
  • er nu concrete bouwplannen zijn naast unieke natuur, dicht op Borne en Hengelo en in het zicht van kasteel Twickel.
  • Landgoed Twickel van grote landschappelijke en cultuurhistorische waarde is.

 

en verzoeken

af te zien van de beoogde locatie in het leefgebied van de das, de otter en bijzondere broedvogels. En samen met ons op zoek te gaan naar een betere plek.

Ondertekenen

 
We e-mailen u een link waarmee u uw ondertekening kunt bevestigen. Uw gegevens worden niet doorgespeeld aan derden en blijven bij de Stichting Petities.nl. Meer hierover leest u in onze privacyverklaring.

Details

Ontvanger:
Provincie Overijssel 
Petitieloket:
Einddatum:
31-05-2024 
Petitionaris:
Renske Solkesz 
Organisatie:
Stichting Twickel 

Geschiedenis

Ondertekeningen

Nieuws

Borne gaat niet akkoord met afspraken windenergie

De gemeenteraad van Borne heeft dinsdagavond 28 mei niet ingestemd met de prorgrammeringsafspraken van de provincie Overijssel over windenergie. Lees het volledige nieuwsbericht hier:

https://www.borneboeit.nl/156765/nieuws/borne-gaat-niet-akkoord-met-afspraken-windenergie.

29-05-2024