U, de petitionaris
Houd de scholen open

Houd de scholen open

187 ondertekeningen

"Er bestaat toenemend wetenschappelijk bewijs voor schade aan de ontwikkeling van kinderen en jongeren als zij sociale schoolcontacten en fysiek onderwijs ontberen" (OMT). Zij adviseren dan ook de scholen open te houden. De regering negeerde zo'n advies al eerder, met alle gevolgen van dien.

Petitie

Wij

Bezorgde ouders, leerkrachten en andere betrokkenen bij het welzijn van kinderen en jongeren.

 

constateren

  • Dat er toenemend wetenschappelijk bewijs bestaat dat schoolsluitingen de kansenongelijkheid en onderwijsongelijkheid hebben vergroot.
  • Dat de sluitingen geleid hebben tot leerachterstanden, mentale problemen en motivatieverlies bij kinderen en jongeren.
  • Dat de lockdowns negatieve effecten hadden op de leefstijl van kinderen en jongeren.
  • Dat bovendien meldingen van kindermishandeling stegen tijdens schoolsluitingen.

 

en verzoeken

om de scholen open te houden en kinderen en jongeren niet de rekening te laten betalen van de coronacrisis. Aangezien het opnieuw sluiten van de scholen disproportioneel is en de onderwijsongelijkheid, achterstanden en mentale- en gezondheidsproblemen van kinderen en jongeren nóg verder zal vergroten.

Ondertekenen

 
We e-mailen u een link waarmee u uw ondertekening kunt bevestigen. Uw gegevens worden niet doorgespeeld aan derden en blijven bij de Stichting Petities.nl. Meer hierover leest u in onze privacyverklaring.

Details

Ontvanger:
Tweede Kamer 
Petitieloket:
Petitionaris:
Jisca Adriaanse 

Geschiedenis

Ondertekeningen