You, the petitioner
Oostkerk middelburg

Houd de Oostkerk open

3,338 signatures

De Oostkerk hangt sluiting boven het hoofd. Stichting de Oostkerk en vrijwilligers lukt het om 25.000 euro per jaar op te halen. Maar er is jaarlijks een tekort van 80.000 euro om alle lasten, waaronder huur, te betalen. Als er geen extra geld komt wordt de kerk gesloten.

Petition

We

mensen die de prachtige 17e eeuwse Oostkerk in Middelburg een warm hart toedragen

 

observe

  • dat de toekomst van de Oostkerk als openbaar cultuurmonument gevaar loopt.
  • De kerk is een Rijksmonument en mag niet verbouwd worden. Alleen concerten, tentoonstellingen en bijzondere presentaties zijn toegestaan.
  • Samen met artiesten zoals Danny Vera en BLØF, de Bachvereniging, World Press en het programma Zeevonken laten we zien dat de Oostkerk hier erg geschikt voor is.
  • De Oostkerk is uitgegroeid tot culturele hotspot voor inwoners en toeristen.
  • De raad erkent het belang van de Oostkerk; dit jaar stelde zij 56.000 euro beschikbaar.
  • Een Middelburgse wethouder zei na de duurzame renovatie dat ‘de Oostkerk is teruggegeven aan de stad’. Dat cadeau mag niet afgepakt worden.
  • De deuren van Oostkerk kunnen voor iedereen open blijven wanneer er financieel wordt bijgesprongen door de gemeente Middelburg.

 

and request

de gemeenteraad de Oostkerk substantieel voor langere tijd financieel te ondersteunen.

Sign this petition

 
We e-mail you a link to confirm your signature. Your data will not be shared with third parties and remains with the Stichting Petities.nl. Your name and place of residence will only appear if you choose this. Read more about this in our privacy statement.

Details

Addressed to:
Middelburg 
Petition desk:
Closing date:
2022-11-29 
Lead petitioner:
Ollo Feenstra  
Organisation:
Stichting De Oostkerk 

History

Signatures

Updates

De Oostkerk krijgt 80.000 euro van B&W Middelburg

De Oostkerk krijgt voor komend jaar 80.000 euro om open te kunnen blijven als openbaar cultuurmonument! Het college van burgemeester en wethouders van Middelburg hebben dat vandaag bekend gemaakt. We zijn als vrijwilligers heel erg blij dat het geld er is. We hadden eigenlijk om een structurele financiële tegemoetkoming gevraagd, maar we zijn toch tevreden met dit resultaat.

+Read more...

Voor 2024 moet er weer een nieuw subsidieverzoek ingediend worden. We danken alle mensen (meer dan 3200!) die de moeite hebben genomen de petitie te tekenen. Mede dankzij jullie kunnen we ook in 2023 weer prachtige dingen doen in de Oostkerk. Houd de website deoostkerk.nl in de gaten voor het programma

2022-11-22