U, de petitionaris
Kamelen in de wei

Houd de dromedaris in Nederland

3.623 ondertekeningen

Help ons om de dromedaris in Nederland te houden! Per 1 januari 2024 mag er geen dromedaris(kalfje) meer bij komen in Nederland. Dat betekent dat er geen dromedaris meer in de Hollandse wei staat en er geen verse kamelenmelk meer te krijgen is. Daarmee vermindert het welzijn van mens en dier!

Petitie

Wij

willen een toekomst voor dromedarissen en hun kalfjes in Nederland

 

constateren

dat de dromedaris niet uit Nederland mag verdwijnen. Deze dieren hebben een grote maatschappelijke meerwaarde voor ons in Nederland door hun vriendelijke aard, educatieve waarde, grote aanpassingsvermogen en unieke productie van kamelenmelk.

 

en verzoeken

de dromedaris op de lijst met huis- en hobbydieren te plaatsen, bijvoorbeeld onder bepaalde houderijvoorschriften, zodat de dromedarissen en hun nakomelingen onder goede omstandigheden gehouden kunnen worden en er een toekomst is voor de dromedaris in Nederland.

Ondertekenen

 
We e-mailen u een link waarmee u uw ondertekening kunt bevestigen. Uw gegevens worden niet doorgespeeld aan derden en blijven bij de Stichting Petities.nl. Meer hierover leest u in onze privacyverklaring.

Details

Ontvanger:
Kabinet 
Petitieloket:
Einddatum:
08-12-2022 
Petitionaris:
Dorieke Goodijk 
Organisatie:
Kamelenmelkerij Smits 
Website:

Geschiedenis

Ondertekeningen

Nieuws

De dromedaris in het AD!

Een mooi artikel verscheen vandaag in het Algemeen Dagblad.

14-11-2022

Naar de Tweede Kamer!

Vandaag gaan we naar de Tweede Kamer waar een debat over dieren in de veehouderij gehouden wordt. We gaan de dromedaris onder de aandacht brengen! Blijf de petitie delen!! .

10-11-2022

Wow! We gaan richting de 1000!

Ontzettend veel dank voor jullie steun en het delen van de petitie! We zitten al bijna op 1000 personen die deze ondertekend hebben. We gaan de petitie op meerdere manieren onder de aandacht brengen: dus blijf deze delen met jullie netwerk! .

08-11-2022