You, the petitioner
Kamelen in de wei

Houd de dromedaris in Nederland

3,711 signatures

Help ons om de dromedaris in Nederland te houden! Per 1 januari 2024 mag er geen dromedaris(kalfje) meer bij komen in Nederland. Dat betekent dat er geen dromedaris meer in de Hollandse wei staat en er geen verse kamelenmelk meer te krijgen is. Daarmee vermindert het welzijn van mens en dier!

Petition

We

willen een toekomst voor dromedarissen en hun kalfjes in Nederland

 

establish that:

dat de dromedaris niet uit Nederland mag verdwijnen. Deze dieren hebben een grote maatschappelijke meerwaarde voor ons in Nederland door hun vriendelijke aard, educatieve waarde, grote aanpassingsvermogen en unieke productie van kamelenmelk.

 

and request

de dromedaris op de lijst met huis- en hobbydieren te plaatsen, bijvoorbeeld onder bepaalde houderijvoorschriften, zodat de dromedarissen en hun nakomelingen onder goede omstandigheden gehouden kunnen worden en er een toekomst is voor de dromedaris in Nederland.

The answer

De dromedaris wordt herbeoordeeld

Als de dromedaris als gedomesticeerd wordt beschouwd kan deze voor het in werking treden van de lijst toe worden gevoegd.

Bron: Tweede Kamer.nl

REACTIE VAN DE PETITIONARIS

Nogmaals ontzettend veel dank voor jullie steun! De Tweede Kamer heeft vandaag met meerderheid ingestemd om een herbeoordeling van de dromedaris te laten doen. Daarmee kunnen we onze internationale wetenschappelijke experts inzetten die kunnen bevestigen dat de dromedaris daadwerkelijk gedomesticeerd is. Dit is fantastisch nieuws en geeft weer hoop voor de kamelenmelkerij!

 

Current status

This petition is not open to collect signatures.

 

Details

Addressed to:
Kabinet 
Petition desk:
Closing date:
2022-12-08 
Status:
Answered 
Lead petitioner:
Dorieke Goodijk 
Organisation:
Kamelenmelkerij Smits 
Website:

History

Signatures

Updates

De dromedaris wordt herbeoordeeld

Als de dromedaris als gedomesticeerd wordt beschouwd kan deze voor het in werking treden van de lijst toe worden gevoegd.

Bron: Tweede Kamer.nl

REACTIE VAN DE PETITIONARIS

Nogmaals ontzettend veel dank voor jullie steun! De Tweede Kamer heeft vandaag met meerderheid ingestemd om een herbeoordeling van de dromedaris te laten doen. Daarmee kunnen we onze internationale wetenschappelijke experts inzetten die kunnen bevestigen dat de dromedaris daadwerkelijk gedomesticeerd is.

+Read more...

Dit is fantastisch nieuws en geeft weer hoop voor de kamelenmelkerij!

2022-12-13

Eind van de petitie maar niet van de strijd voor de dromedaris in Nederland

Vandaag sluit de petitie. We danken jullie allen hartelijk voor de steun.

+Read more...

De petitie wordt meegenomen in de strijd om de dromedaris in Nederland te houden. De komende maanden gaan we in gesprek om te bekijken wat de mogelijkheden zijn. Houd de website www.kamelenmelk.nl of onze social media in de gaten voor het laatste nieuws.

2022-12-08

Laatste week petitie en nieuws van LNV

Dit is de laatste week dat de petitie ondertekend kan worden! Veel dank voor de steun die jullie ons de afgelopen weken gegeven hebben. Volgende week bezoekt een LNV delegatie ons bedrijf.

+Read more...

We hopen dan op meer duidelijkheid

2022-12-05