U, de petitionaris
Escape

Hou Pop- en cultuurpodium Escape open

1.130 ondertekeningen

Op 20 december 2013 gaat door een subsidiefout na 20 jaar het licht uit bij Pop- en cultuurpodium Escape, tenzij de gemeente Veenendaal dit per direct herstelt!

Petitie

Wij

Medewerkers, vrijwilligers, huurders, partners, artiesten, deelnemers, bezoekers en sympathisanten

 

constateren dat:

Dat op 19 november 2013 de Gemeente Veenendaal kenbaar heeft gemaakt dat de subsidie voor Pop- en Cultuurpodium Escape per 1 januari 2014 niet beschikbaar is omdat verzuimd is deze over te hevelen van Welzijn naar Cultuur.

Er gesprekken hebben plaatsgevonden en berichten de ronde doen waaruit blijkt dat er nog geen oplossing in zicht is.

Dat dit betekent dat Escape per 20-12-2013 wegens contractuele verplichtingen het licht moet doven.

 

en verzoeken

Dat de gemeente deze fout herstelt zodat Veenendaal met trots één van de 40 Nederlandse kernpodia en het Veense platform voor jong lokaal talent laat voortbestaan!

Huidige status

Deze petitie staat niet open om ondertekeningen te verzamelen.

 

Details

Ontvanger:
Veenendaal 
Petitieloket:
Einddatum:
15-12-2016 
Status:
Ingetrokken 
Petitionaris:
Michael Huiberts 
Organisatie:
Escape Pop en Cultuurpodium 

Geschiedenis

Ondertekeningen

Nieuws

Hou Pop- en cultuurpodium Escape open!

  In 2012 is in overleg met de gemeente besloten dat Escape als pop- en cultuurpodium per 2014 niet meer onder 'Welzijn' en een nieuwe welzijnsorganisatie in Veenendaal zal vallen, maar zou worden ondergebracht bij 'Cultuur'. Onze langekoesterde wens kwam daarmee uit.Er is sindsdien hard gewerkt aan een plan voor de toekomst vertaald naar een goed uitgewerkte businesscase.

+Lees meer...

Een case met daarin onze visie, doelstellingen, producten, dienstverlening, markt-, financiële- en swot-analyse, organisatievernieuwingen en een heldere realistische toekomstprognose. Hierbij rekening houdend met jaarlijks nieuwe bezuinigingen. Wij zijn als vrijwilligers en HBO-stagiaires met de programmaleiders aan de slag gegaan om handen en voeten te geven aan een goed verhuurbeleid, het bedenken van nieuwe concepten, samenwerkingsmogelijkheden en andere inkomstenbronnen. In 2014 wil Escape dit implementeren en verder praten met reeds geïnteresseerde partners over samenwerking en verbindingen. Onze programmaleiders hebben dit op 7 november j.l. aan de wethouder en beleidsmedewerkers gepresenteerd en overhandigd. Die reageerden enthousiast.De verbijstering was dan ook groot toen uit het niets ineens werd gezegd dat de subsidie die Escape al 20 jaar ontvangt, spoorloos verdwenen bleek. Nadat de gemeente had ingestemd met onze nieuwe start onder cultuur en na al dat werk waarvan de gemeente op de hoogte was!Ondanks toezeggingen van wethouder Bouwmeester dat ook hij er belang aan hecht dat Escape een geruisloze doorstart maakt, is er nog geen oplossing in zicht. Terwijl de resterende tijd beperkt is: Wegens contractuele verplichtingen moet Escape per 20 december worden ontruimd, wordt onze programmaleiding op straat gezet en gaat het licht letterlijk en figuurlijk uit! Daarom deze petitie en een dringende oproep aan de bestuurders: Hou Pop- en cultuurpodium Escape open! http://petities.nl/petitie/hou-pop--en-cultuurpodium-escape-open

Escape op Facebook
29-11-2013