U, de petitionaris
Poster geenparkeren front

Hou IJburg groen, hou IJburg waterproof, hou IJburg veilig

644 ondertekeningen

De gemeente Amsterdam wil zonder fatsoenlijke burgerparticipatie en voor grote bedragen aan gemeenschapsgeld een ecologische en beschermende primaire waterkering in Amsterdam IJburg vernietigen om een vervuilend en verkeersonveilig parkeerterrein aan te leggen. Is dit de opmaat naar meer groen-vernietiging?

Petitie

Wij

Bezorgde Amsterdamse burgers die groen, ecologie, klimaat en democratie hoog in het vaandel hebben,

 

constateren

  • Dat de gemeente Amsterdam beweert in haar eigen visie, beleid en regelgeving veel te willen doen aan groen, klimaat, ecologie, verkeersluwheid en burgerparticipatie.
  • Echter, we constateren dat de gemeente zonder fatsoenlijke burgerparticipatie en voor grote bedragen aan gemeenschapsgeld een belangrijk groen en ecologisch gebied op Amsterdam IJburg wil vernietigen om een parkeerterrein aan te leggen.
  • Welk groen gebied is als volgende aan de beurt?

 

en verzoeken

Dat de gemeente Amsterdam per direct afziet van haar plannen om zonder participatie kostbare ecologische en klimaatbeheersende gebieden te vernietigen om plaats te maken voor verkeersonveilige parkeerfaciliteiten. Bestaande parkeerfaciliteiten op en rondom IJburg kunnen veel beter benut worden met smart mobility oplossingen en gekoppeld aan openbaar vervoer. Dan zijn er geen extra parkeerplaatsen nodig. De gemeente moet stadswijken vergroenen, niet vergrijzen.

Ondertekenen

 
We e-mailen u een link waarmee u uw ondertekening kunt bevestigen. Uw gegevens worden niet doorgespeeld aan derden en blijven bij de Stichting Petities.nl. Meer hierover leest u in onze privacyverklaring.

Details

Ontvanger:
Amsterdam 
Petitieloket:
Einddatum:
13-12-2021 
Petitionaris:
Stefan Carpentier 
Organisatie:
GeenParkeerterrein.nl 
Website:

Geschiedenis

Ondertekeningen

Nieuws

Dank voor jouw steun aan de succesvolle petitie

Beste sympathisant van de petitie "Hou IJburg groen, hou IJburg waterproof, hou IJburg veilig", via deze weg willen wij je persoonlijk bedanken voor jouw steun. Mede dankzij jouw inzet voor de petitie is deze een succes geworden.

+Lees meer...

De gemeente Amsterdam heeft besloten om na het protest van de burgers van IJburg en omstreken, en mede na het zien van het succes van de petitie, geen onnodige en extra vernietiging van waardevol groen en ecologie te bewerkstelligen. Zie dit communiqué van de gemeente Amsterdam: https://www.amsterdam.nl/projecten/diemerpark/nieuwsartikelen-diemerpark/parkeerterrein-oeverzeggestraat/ . In plaats van twee keer een groene zone te verwoesten wordt een bestaand parkeerterrein hergebruikt, wat nog steeds niet ideaal is, maar wel winst voor de natuur. De actiegroep 'GeenParkeerterrein.nl' blijft zich inzetten voor zoveel mogelijk behoud van groen en zo min mogelijk extra asfalt in Amsterdam. Voor advies in een soortgelijke zaak kun je ons altijd benaderen.

Met vriendelijke groet,

Het GeenParkeerterrein.nl team

13-12-2021