You, the petitioner
Poster geenparkeren front

Hou IJburg groen, hou IJburg waterproof, hou IJburg veilig

638 signatures

De gemeente Amsterdam wil zonder fatsoenlijke burgerparticipatie en voor grote bedragen aan gemeenschapsgeld een ecologische en beschermende primaire waterkering in Amsterdam IJburg vernietigen om een vervuilend en verkeersonveilig parkeerterrein aan te leggen. Is dit de opmaat naar meer groen-vernietiging?

Petition

We

Bezorgde Amsterdamse burgers die groen, ecologie, klimaat en democratie hoog in het vaandel hebben,

 

observe

  • Dat de gemeente Amsterdam beweert in haar eigen visie, beleid en regelgeving veel te willen doen aan groen, klimaat, ecologie, verkeersluwheid en burgerparticipatie.
  • Echter, we constateren dat de gemeente zonder fatsoenlijke burgerparticipatie en voor grote bedragen aan gemeenschapsgeld een belangrijk groen en ecologisch gebied op Amsterdam IJburg wil vernietigen om een parkeerterrein aan te leggen.
  • Welk groen gebied is als volgende aan de beurt?

 

and request

Dat de gemeente Amsterdam per direct afziet van haar plannen om zonder participatie kostbare ecologische en klimaatbeheersende gebieden te vernietigen om plaats te maken voor verkeersonveilige parkeerfaciliteiten. Bestaande parkeerfaciliteiten op en rondom IJburg kunnen veel beter benut worden met smart mobility oplossingen en gekoppeld aan openbaar vervoer. Dan zijn er geen extra parkeerplaatsen nodig. De gemeente moet stadswijken vergroenen, niet vergrijzen.

Sign this petition

 
We e-mail you a link to confirm your signature. Your data will not be shared with third parties and remains with the Stichting Petities.nl. Your name and place of residence will only appear if you choose this. Read more about this in our privacy statement.

Details

Addressed to:
Amsterdam 
Petition desk:
Closing date:
2021-12-14 
Lead petitioner:
Stefan Carpentier 
Organisation:
GeenParkeerterrein.nl 
Website:

History

Signatures