You, the petitioner

hou de hulphond in het zorgpakket

11,168 signatures

Hoi allemaal de regering is van plan de hulphond uit het zorgpakket van de zorgverzekeraars te halen dit mag niet gebeuren teken de petitie en steun ons dit tegen te gaan want deze hulp mogen we niet voorbij laten gaan.

Petition

We

Iedereen die een hulphond heeft of hem graag wilt en onze omgeving.

 

observe

De regering is van plan de hulphond uit het zorgpakket van de zorgverzekeraars te verwijderen dit mag niet gebeuren want wat is het leven zonder een hulphond voor een persoon die er van afhankelijk is.

 

and request

Wij verzoeken de hulphond in het pakket te houden.

The answer

Een hulphond krijgt u vergoed uit uw basisverzekering

Een hulphond krijgt u vergoed uit uw basisverzekering

Bron

 

Current status

This petition is not open to collect signatures.

 

Details

Addressed to:
Tweede Kamer 
Petition desk:
Closing date:
2016-10-04 
Status:
Withdrawn 
Lead petitioner:
stabastiaan wedel 

History

Signatures

Updates

Een hulphond krijgt u vergoed uit uw basisverzekering

Een hulphond krijgt u vergoed uit uw basisverzekering

Bron.

2017-07-04

Reactie van ChristenUnie op "hou de hulphond in het zorgpakket"

De ChristenUnie is het met deze petitie eens; de hulphond moet in het zorgpakket blijven. Esmé Wiegman: "Waarom zou de mogelijkheid van een hulphond uit het zorgpakket worden gehaald? Voor mensen met een beperking is een hulphond vaak van cruciaal belang. Het is geen keuze, je hebt een hond nodig.

+Read more...

Hier gaat het om levenslange en levensbrede zorg. Hierin moeten we met elkaar voorzien, anders worden mensen beperkt in hun doen en laten. Houd de hulphond dus in het zorgpakket!"

ChristenUnie
2012-02-15

Reactie van SP op "hou de hulphond in het zorgpakket"

Renske Leijten SP Tweede Kamerlid: "Wat goed dat er voor de eis de hulphond te behouden al meer dan 10.000 steunverklaringen zijn gekomen! Gek vind ik dat niet, want een hulphond is niet zomaar iets! Het geeft mensen met een beperking enorme vrijheid om te leven, zonder dat er altijd iemand in de buurt moet zijn om te helpen. Het verschaft vrijheid en daarmee de mogelijkheid om deel te nemen aan onze samenleving.

+Read more...

Dat wil toch iedereen ondersteunen?! Het is erg goed dat in 2011 de angst dat de hulphond uit het basispakket zou gaan, geen werkelijkheid is geworden. Dat komt mede door dit soort acties! Maar zijn de zorgen over? Nee, want we weten dat deze regering nóg meer bezuinigingen zoekt en ook naar de zorg zal zeker weer gekeken worden. Dus, we blijven knokken voor behoud van de hulphond in de basisverzekering." 

SP-partijwebsite
2012-02-13