U, de petitionaris
Weesperzijde 99

Hostel Weesperzijde99 geen goed idee

1.108 ondertekeningen

Britse investeerder Clink Hostels wil in 't monumentale Brandweerkantoor Weesperzijde99 een Hostel starten: stapelbedden in slaapzalen. Liefst 1400 bedden, in één klap het grootste Hotel van Amsterdam, zelfs van de hele Benelux, in deze rustige, groene wijk? Zonder enig overleg met de buurt die slechts 3500 inwoners telt? Alcohol, drugs, vervuiling en lawaai: geen goed idee, er zijn veel betere lokaties!

Petitie

Wij

Omwonenden Weesperzijde en alle zijstraten, Weesperzijde Belangenvereniging, Weesperzijde Strook-Overleg

 

constateren

Na jaren planvorming is eindelijk vastgelegd dat de Weesperzijde groen en autoluw zou worden, een woonstraat met parkeren alleen voor bewoners. Het is verder een zeer drukke fietsroute, bijna alle fietsers van/naar het Amstelstation. Aanvoer van grote groepen jongeren in bussen is echt zeer onveilig! Het Hostel - tot wel 1400 bedden gedroomd - wil 24u/dag open + een pub met dakterras. Hun doelgroep: budget-toeristen, voorliefde voor alcohol en nieuwsgierig naar drugs, en dit op 300m. van een basisschool. Effect: hoge maatschappelijke kosten, lawaai, en echt veel te veel door de buurt zwervende jongeren.

 

en verzoeken

Gemeente Amsterdam + Stadsdeel Oost hun verantwoordelijkheid voor alle bewoners van de Weesperzijdestrook en kinderen van de 4e Montessorischool te nemen: overtuig de Britse investeerders ervan dat Amsterdam veel geschiktere andere leegstaande panden kent voor een groot Budget-Hostel. Doordring de investeerders ervan dat een Hostel in deze rustige woonwijk ongewenst is en dat hun Budgetformule met te hoog bedden-volume nooit acceptabel uit te werken is. Er zijn legio leegstaande gebouwen die níet midden in een woonwijk liggen.

Het antwoord

MegaHostel is verplaatst naar Amsterdam Noord

Hulde aan burgemeester Eberhard Van der Laan! Hij heeft zijn ambtenaren laten terugkeren op hun dwaling en de firma Clink Hostels een ander pand laten kopen voor hun Hostel (in Overhoeks) en hij heeft uiteraard Weesperzijde 99 teruggekocht van hen. Weesperzijde 99 is inmiddels verbouwd tot 22 apaartementen. Stel je voor:in die 22 woningen hadden anders tot wel 1400 toeristen moeten slapen.... Enfin, eind goed al goed, iedereen blij, we hebben als buurt wel moeten lullen als Brugman, we zijn content met de uitkomst van ons verzet....Jaap Roorda

 

Huidige status

Deze petitie staat niet open om ondertekeningen te verzamelen.

 

Details

Ontvanger:
Amsterdam 
Petitieloket:
Einddatum:
19-07-2016 
Status:
Beantwoord 
Petitionaris:
Jaap Roorda 
Website:

Geschiedenis

Ondertekeningen

Nieuws

MegaHostel is verplaatst naar Amsterdam Noord

Hulde aan burgemeester Eberhard Van der Laan! Hij heeft zijn ambtenaren laten terugkeren op hun dwaling en de firma Clink Hostels een ander pand laten kopen voor hun Hostel (in Overhoeks) en hij heeft uiteraard Weesperzijde 99 teruggekocht van hen. Weesperzijde 99 is inmiddels verbouwd tot 22 apaartementen.

+Lees meer...

Stel je voor:in die 22 woningen hadden anders tot wel 1400 toeristen moeten slapen.... Enfin, eind goed al goed, iedereen blij, we hebben als buurt wel moeten lullen als Brugman, we zijn content met de uitkomst van ons verzet....Jaap Roorda

04-07-2017