U, de petitionaris
Petitie hoorspel

Hoorspel moet terug op de radio

216 ondertekeningen

Het doek voor het hoorspel lijkt te vallen. Waarom stoppen de omroepen ermee? Geen draagvlak meer, of kost het teveel geld? Wil je graag mooie verhalen horen, fictief of echt gebeurd, aangrijpende verhalen, emotioneel, spannend en amusant, teken dan de petitie! Het hoorspel verdient een nieuw leven.

Petitie

Wij

Alle Nederlanders, jong en oud, liefhebbers van mooie verhalen en hoorspelen.

 

constateren dat:

Dat er steeds minder mooie hoorspelen via de Nederlandse radio te beluisteren zijn. Hiervoor lijkt geen legitieme reden te zijn, draagvlak en doelgroep is er volop. Geld voor de productie is ook geen reden. Vele fondsen en organisaties zijn bereid een hoorspelproductie als cultureel erfgoed te financieren.

 

en verzoeken

de NPO (omroepen) om eens goed in overweging te nemen dat er meer hoogwaardige cultuur op de radio gerealiseerd moet worden. Niet alleen docu's en podcast, maar ook hoorspelen in een modern fris jasje als 'luisterfilm'. Mooie aangrijpende verhalen, fictief of echt gebeurd, spannend, emotioneel en amusant. Externe producenten moeten ook kunnen aanleveren zodat er meer diversiteit ontstaat.

Ondertekenen

 
We e-mailen u een link waarmee u uw ondertekening kunt bevestigen. Uw gegevens worden niet doorgespeeld aan derden en blijven bij de Stichting Petities.nl. Meer hierover leest u in onze privacyverklaring.

Details

Ontvanger:
zelfstandig bestuursorgaan 
Petitieloket:
Einddatum:
02-02-2022 
Petitionaris:
Edward C. Petrovics 
Organisatie:
Uitgeverij Swinre, AVC Support. 
Website:

Geschiedenis

Ondertekeningen