You, the petitioner
Kopmanifestatie

Hoorn: kunst doet leven!

136 signatures

De ondertekenaars van dit manifest spreken zich uit tegen de ingeslagen weg van bezuinigingen op kunst en cultuur door het Hoornse college van Burgemeester en Wethouders. De Hoornse culturele sector wordt onnodig schade toegebracht. En dat terwijl kunst en cultuur renderen!

Petition

We

inwoners van Hoorn en omstreken

 

observe

dat: -wordt bezuinigd op culturele instellingen, terwijl die met hun tienduizenden bezoekers inkomsten genereren voor de gemeente Hoorn -subsidies voor verenigingen vaak net genoeg zijn voor de huur en een beroepskracht -bezuinigingen vaak neerkomen op een sterke huurverhoging die de activiteit te duur maakt -er wordt bezuinigd op organisaties die vaak al zo efficiënt mogelijk werken -bezuinigingen op kunsteducatie een kaalslag betekent op het aanbod

 

and request

het Hoornse college van Burgemeester en Wethouders van de aangekondigde bezuinigingen op kunst en cultuur af te zien, dan wel de bezuinigingen in omvang te beperken en de organisaties de tijd en ruimte te geven om alternatieve inkomstenbronnen te zoeken.

Current status

This petition is no longer open to collect signatures.

 

Details

Addressed to:
Hoorn 
Petition desk:
Closing date:
14-11-2011 
Status:
Closed 
Lead petitioner:
Luciën Greefkes 
Organisation:
SP Hoorn e.o. 
Website:

History

Signatures

Joke Vijn
Zwaag
Voorzitter Hoornse Operette Vereniging
over 4 years
Lineke Kortekaas
hoorn
directeur Schouwburg het Park
over 4 years
Cyrelle Failé
Hoogwoud
Theatermaker/Actrice
over 4 years
Esther Wagenaar
Zwaag
Directeur De Blauwe Schuit
over 4 years
Luciën Greefkes
Hoorn NH
Muzikant, schrijver en commissielid SP Hoorn
over 4 years
Anonymous
over 4 years
Bets Ruiter hoornse operettevereniging
oosterblokker
over 4 years
Marieke de Preter
Twisk
over 4 years
John Ory
Schoorl
Beeldend kunstenaar
over 4 years
Linda Swaerts
Wieringerwerf
lid van musicalvereniging Westend Hoorn
over 4 years
Paul Stap
Purmerend
Beeldend kunstenaar
over 4 years
Cees Baas
Grootebroek
kunstenaar
over 4 years

Updates

Earlier updates

Overhandiging manifest met ondertekeningen 14 november

Op maandag 14 november wordt aan het eind van de ochtend het manifest "Kunst doet leven" en de handtekeningen die de afgelopen tijd zijn geplaatst overhandigd aan wethouder Peter Westenberg. Mensen kunnen het manifest nog ondertekenen tot vandaag, middernacht.

+Read more...

De organisatie is blij met alle gezette handtekeningen. Al deze mensen hebben het belang en de meerwaarde van kunst en cultuur voor een stad als Hoorn onderstreept in een tijd dat dat niet vanzelfsprekend meer lijkt.

Op dinsdag 15 november bespreekt de gemeenteraad van Hoorn de toekomst van overheidsfinanciering van kunst, cultuur en welzijn. De coalitie van VVD, D66, CDA, Rogier Tonnaer en VOC Hoorn zetten het mes in deze financiering. Ze stelt een basiskorting in van 5 procent, aangevuld met bezuinigingen die oplopen tot 25 procent voor instellingen en 100 procent voor een aantal amateurgezelschappen. De structurele financiering, waar groepen hun kwaliteit mee konden garanderen en hun vereniging toegankelijk voor iedereen, wordt als het aan de coalitie ligt opgeheven en vervangen door een initiatievenpot.

 

2011-11-13 | Petition Hoorn: kunst doet leven!