You, the petitioner
Verboden

Hoogheemraadschap, Hoorn wil zijn dijk terug!

1,045 signatures

Er is weer vertraging opgetreden bij de versterking van de dijk. Wij, inwoners van Hoorn, willen na jaren wachten weer eens onze dijk kunnen gebruiken en bezoekers er van laten genieten. We willen weer veilige en logische fiets- en wandelroutes. Hoogheemraadschap, geef ons onze dijk terug!

Petition

We

Inwoners van Hoorn (en West-Friesland), maar ook bezoekers van onze mooie regio,

 

establish that:

dat de verhoging/versterking van de dijk bij Hoorn veel te lang duurt. Al jaren is de dijk niet meer te gebruiken. We willen onze dijk terug!

 

and request

Luc Kohsiek, Dijkgraaf van het Hoogheemraadschap Hollands Noorder Kwartier, de klus nu snel te laten afmaken. Geen uitstel meer, geen excuses meer. Dijk ophogen en weer teruggeven.

Current status

This petition is not open to collect signatures.

 

Details

Addressed to:
Hollands Noorderkwartier (Hoogheemraadschap) 
Petition desk:
Closing date:
2016-08-24 
Status:
Withdrawn 
Lead petitioner:
Hans Stuijfbergen 
Organisation:
de inwoners van Hoorn e.o. 
Website:

History

Signatures

Updates

Petitie ”Hoorn wil zijn dijk terug” wordt overhandigd

Petitie ”Hoorn wil zijn dijk terug” wordt woensdag 24-8-11 om 11 uur overhandigd op dijk t.h.v. dierenasiel en scouting.

+Read more...

Pers is aanwezig maar ondertekenaars en lezers van HoornGids.nl zijn ook van harte welkom.

www.hoorngids.nl
2011-08-23

Honderden handtekeningen tegen dijkafsluiting in Hoorn

HOORN - Op woensdag 24 augustus 2011 wordt een groot aantal steunbetuigingen aan de petitie ”Hoorn wil zijn dijk terug” overhandigd aan dijkgraaf Kohsiek van Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier. Op Petities.nl was begin juli een aktie gestart die inmiddels al vele malen is ondertekend. Half augustus staat de teller op 850 ondertekeningen.

+Read more...

Aanleiding was de versterking van de dijk die al jaren duurt en maar niet opschiet. Tot en met 23 augustus kan de petitie nog ondertekend worden.   Veel inwoners van Hoorn en omstreken zijn de lange afsluiting van de dijk bij en in Hoorn meer dan zat en willen weer over hun dijk langs het IJsselmeer fietsen of wandelen. Ook is een fietspad naast de dijk al jaren afgesloten waardoor bewoners en toeristen ver moeten omrijden of een levensgevaarlijke route kiezen. Hans Stuijfbergen, initiatiefnemer voor de petitie ”Hoorn wil zijn dijk terug”, merkte dat veel mensen zich ergeren aan het langzaam werkende Hoogheemraadschap Hollands Noorder Kwartier.  Omdat ook de Gemeente Hoorn weinig gehoor kreeg bij het Hoogheemraadschap, besloot Stuijfbergen het middel van de Petitie te proberen. Hij hoopt dat de dijkgraaf goed luistert naar de klachten uit Hoorn en zorgt dat de klus snel geklaard wordt. De versterking van de dijk zou al lang afgerond moeten zijn, maar om allerlei redenen duurt het veel langer dan gepland. Hoorn kan zijn dijk daarom al vier zomers niet meer gebruiken. Inmiddels heeft het Hoogheemraadschap gereageerd op de petitie en beterschap beloofd. Op dit moment wordt er wel hard gewerkt aan de dijk langs de Willemsweg. Men verwacht dat dijk en fietspad vanaf juni 2012 weer begaanbaar zijn.   Op http://dijkbijhoornopen.petities.nl/ kunt u nog steeds de petitie ondertekenen of meer informatie lezen

artikel op Hoorngids.nl
2011-08-17

Laatste persbericht van Hoogheemraadschap over dijk in Hoorn

2011-08-09