You, the petitioner

Hoofdluis moet serieuzer aangepakt worden

0 signatures

dat jaarlijks ongeveer 160.000 kinderen op de basisschool besmet worden met hoofdluis. Hoofdluis is niet gevaarlijk, maar wel erg vervelend voor het kind, het huishouden en de school. Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) verklaart dat hoofdluis bestrijding geen prioriteit krijgt omdat het niet gevaarlijk is. Het Landelijk Steunpunt Hoofdluis is van mening dat een actievere aanpak gerechtvaardigd is omdat: - het aantal huishoudens dat jaarlijks 'gedoe' heeft door hoofdluisbesmetting enorm groot is; - er met weinig extra middelen veel bereikt kan worden om hoofdluis terug te dringen. - kinderen onnodig, veelvuldig worden blootgesteld aan giftige luisbestrijdingsmiddelen, - partijen die nu voorlichting verzorgen (producenten en detaillisten) geen belang hebben bij het oplossen van het probleem.

Petition

We

Landelijk Steunpunt Hoofdluis

 

observe

dat jaarlijks ongeveer 240.000 kinderen besmet worden met hoofdluis. Hoofdluis is niet gevaarlijk maar wel heel vervelend voor het kind, het huishouden en de school. Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) verklaart dat hoofdluisbestrijding geen prioriteit krijgt omdat het niet gevaarlijk is.

Het Landelijk Steunpunt Hoofdluis is van mening dat een actievere aanpak gerechtvaardigd is omdat: - het aantal huishoudens dat jaarlijks 'gedoe' heeft door hoofdluisbesmetting enorm groot is: namelijk zo'n 1,2 miljoen; - er met weinig extra middelen veel bereikt kan worden om hoofdluis terug te dringen; - kinderen onnodig, veelvuldig worden blootgesteld aan giftige luisbestrijdingsmiddelen; - partijen die nu voorlichting verzorgen (pharmaceuten en detaillisten) geen belang hebben bij het oplossen van het probleem

 

and request

dat er geld beschikbaar komt voor: - een landelijke aanpak van de systematische controles op basisscholen; - onpartijdige communicatie gericht op de doelgroep; - wetenschappelijk onderzoek.

What next?

Your petition is no longer open to collect signatures.

 

Details

Addressed to:
Tweede Kamer 
Petition desk:
Closing date:
01-06-2010 
Status:
Closed 
Lead petitioner:
Ingrid Ligthart 
Organisation:
Landelijk Steunpunt Hoofdluis 

History

Signatures

Anonymous
over 4 years
anne van beljouw
nijnsel
almost 5 years
Anonymous
over 5 years
Cornelia Looije
Maasdijk
Student
almost 6 years
Marjon Kruik
Den Haag
moeder en office manager op een basisschool
almost 6 years
Caroline Bello
Terheijden
moeder
almost 6 years
Anonymous
almost 6 years
Alexandra Beijl
Rotterdam
moeder
almost 6 years
Anonymous
almost 6 years
B Kartal
Haarlem
almost 6 years
Anonymous
almost 6 years
Hetty van Ossenbruggen
Ingen
almost 6 years

Updates

Earlier updates

Landelijke (Anti) Luizendag - 3 maart 2010

Het Landelijk Steunpunt Hoofdluis (LSH) organiseert op 3 maart 2010 de ‘Landelijke (anti) Luizendag’. Het doel is om heel Nederland in één keer hoofdluisvrij te maken.

+Read more...

Voor de Landelijke (anti) Luizendag worden ouders gevraagd om hun kinderen thuis uit te kammen. Dit is gelijk een ludieke manier om het belang van regelmatig kammen ter preventie van besmettingen te promoten. Elk jaar worden 250.000 kinderen op de basisschool bezocht door de parasiet, ondanks een toename van het aantal controles. We doen samen met het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) onderzoek naar de resistentie van hoofdluis tegen insecticiden. Het RIVM onderzoekt de luizen en neten die rondom de Landelijke (anti) Luizendag bij kinderen worden gevonden.

Website van het Landelijk Steunpunt Hoofdluis