U, de petitionaris

Hondvriendelijk regulatiebeleid omtrent bully-breed hondenrassen

60 ondertekeningen

Honden van het type "bully-breed" komen met regelmaat negatief in het nieuws. Wij zijn van mening dat hierin een belangrijke rol voor de eigenaar ligt, die bij "bully-breeds" niet altijd serieus genomen lijkt te worden. Met deze petitie pleiten wij voor verplicht verantwoord hondenbezit.

Petitie

Wij

betrokkenen van de huidige situatie omtrent de hondenrassen van het type "bully-breed"

 

constateren

  • dat er recentelijk opnieuw verschillende incidenten met hondenrassen van het type "bully-breed" hebben voorgedaan, wat heeft geleidt tot maatschappelijke onrust en een negatieve evaluatie van deze honden.

  • Tevens constateren wij een toegenomen aantal honden van het type "bully-breed" dat bij een onkundige eigenaar of in het dierenasiel terecht komt.

  • Tot slot constateren wij dat bij verantwoordelijk bezit, "bully-breeds" fijne gezinshonden zijn.

 

en verzoeken

een hondvriendelijk regulatiebeleid met betrekking tot honden van het type "bully-breed", waarbij de eigenaar verantwoordelijk wordt gesteld.

Hierin vragen wij:

  1. verplicht deelnemen aan een cursus kynologische kennis, voordat de hond in huis mag worden genomen

  2. verplicht deelnemen aan gehoorzaamheidscursus of gedragsdeskundige training met de hond, wanneer de hond in huis is gekomen.

  3. Tevens pleiten wij voor fokregulatie.

Ondertekenen

 
We e-mailen u een link waarmee u uw ondertekening kunt bevestigen. Uw gegevens worden niet doorgespeeld aan derden en blijven bij de Stichting Petities.nl. Meer hierover leest u in onze privacyverklaring.

Details

Ontvanger:
Tweede Kamer 
Petitieloket:
Einddatum:
01-11-2016 

Geschiedenis

Ondertekeningen