You, the petitioner

Hondenzwemplaats Hoorn

297 signatures

Hoorn heeft een enorme kustlijn en een hoge hondenbelasting, maar nergens de mogelijkheid om honden te laten zwemmen. De enige plek ligt vol met rotsen en is zomers overbevolkt.

Petition

We

Iedereen die zomers graag met de hond het water in wil bij de gemeente Hoorn.

 

establish that:

Hoorn heeft een enorme kustlijn en een hoge hondenbelasting, maar nergens de mogelijkheid om honden te laten zwemmen. De enige plek ligt vol met rotsen en is zomers overbevolkt. De toezichthouders weten niet hoe snel ze moeten bekeuren als je het gewone strandje opzoekt, tijd dat hond en baas wat meer ruimte krijgen. Deze petitie willen we aanbieden bij de gemeente voor meer ruimte en mogelijkheden voor hondenbezitters.

 

and request

We willen de gemeente vragen om een grotere ruimte of meerdere ruimtes om de honden zonder rotsen en zonder overlast voor niet honden bezitters te laten zwemmen.

Current status

This petition is not open to collect signatures.

 

Details

Addressed to:
Hoorn 
Petition desk:
Closing date:
2012-06-03 
Status:
Closed 
Lead petitioner:
Felon la Pierre 

History

Signatures

Updates

NHD artikel

Het NHD schreef: Hoornaar wil zwemplek honden. Foto: Henk de Weerd   Hoornaar wil zwemplek honden Door Redacteur West-Friesland Gepubliceerd op 05 maart 2012 05:44 PM Laatst bijgewerkt op 05 maart 2012 11:15 PM HOORN - Honden kunnen niet meer zwemmen bij het strandje bij het Julianapark in Hoorn.

+Read more...

Hoornaar Felon la Pierre is een internetpetitie gestart om een zwemstrandje te krijgen waar honden te water kunnen. Het laatste strandje waar honden konden zwemmen is voorzien van rotsblokken. Dat heeft het Hoogheemraadschap gedaan, vanweg de dijkversterking. Op andere strandjes mogen honden sowieso niet los. la Pierre hoopt zoveel mogelijk steunbetuigingen te verzamelen waarmee hij naar het stadhuis gaat.

2012-03-07

artikel op www.hoornaanzee.nl

Ook www.hoornaanzee.nl heeft er een artikel van gemaakt. Ingezonden/Hoorn – In de gemeente Hoorn zijn er veel hondeneigenaren en er is een lang stuk kustlijn langs het Markermeer, helaas kunnen de hondeneigenaren nergens terecht om hun honden het water in te laten gaan. Het enige plekje bij het Julianapark word steeds voller gelegd met rotsen, en is nu zo smal dat er 1 hond precies tussendoor past, nadat er eerst over spekgladde rotsen is gelopen.

+Read more...

Zomers staan er soms wel eigenaren met 10 tot 15 honden, dus dat word een probleem. Foto: H. Brandsen Honden kunnen uitglijden,tussen de rotsen komen met hun pootjes en verwondingen of breuken overhouden. Er is al een geval van een hond met een gebroken teen bekend. Hier moet echt iets aan gedaan worden, want als de honden op het schelpenstrandje verkoeling zoeken worden er bekeuringen uitgedeeld. Om de hondeneigenaren bij elkaar te krijgen, en de gemeente te laten weten dat we willen dat er iets aan gedaan word heeft Felon la Pierre online een petitie gestart. Via de petitie zal er gevraagd worden om een verbreding van de huidige situatie, zonder rotsen. De petitie staat op http://petities.nl/petitie/hondenzwemplaats-hoorn . Ook mensen die niet van honden houden hebben er baat bij om te tekenen, de honden zullen immers minder snel op het gewone strandje komen als ze de ruimte hebben bij de normale plek.

2012-03-07

Hoorngids begaan met honden en eigenaren

De site www.hoorngids.nl voelt zich betrokken met deze petitie en heeft een artikel eraan gewijd op de site. Hoorngids schrijft: Gepubliceerd: 03-03-2012 HOORN - Honden kunnen aan de Hoornse kustlijn vrijwel nergens het water in.

+Read more...

Dit stoort menig hondenbezitter en één van hen is het zo zat dat hij een online Petitie is begonnen om de gemeente zover te krijgen dat er betere hondenzwemplaatsen komen.Felon la Pierre meldt HoornGids: ”Als regelmatige bezoeker van jullie site vroeg ik me af of jullie eens wat aandacht kunnen besteden aan het feit dat er in Hoorn maar 1 plek is waar de honden kunnen zwemmen, bij het Julianapark. En dat deze plek inmiddels ook volledig vol rotsen is gegooid door de gemeente.”Hondenliefhebber Felon vervolgt: ”Nu het voorjaar eraan komt zullen veel hondenbezitters weer toe moeten kijken hoe soms wel 15 honden allemaal door een stukje van een halve meter breed heen moeten om het water in te kunnen. Omdat je op andere plekken een boete krijgt.”De hondenbezitter is een petitie begonnen om de gemeente te vragen een betere voorziening of meerdere voor honden te maken. ”Dat er nog geen gebroken hondenpootjes zijn door die rotsen mag een wonder heten, maar regelmatig heeft die van ons een schaafwond door die ellende,” aldus Felon la Pierre. Ook zijn er mensen die hun Facebook voorzien hebben van de link naar de petitie, alle hulp word zeer gewaardeerd.

2012-03-04