U, de petitionaris
Thumbnail foto 500pix

Hommelseweg 30km-zone

88 ondertekeningen

Doel van deze petitie is om de gemeente Arnhem op te roepen om van de Hommelseweg (het wegvak tussen de J.P. Heijestraat tot aan de Dalweg) een 30km-zone te maken. Daarvoor hebben we jullie hulp als medebewoners en -gebruikers van de Hommelseweg nodig.

Petitie

Wij

Bewoners van de Hommelseweg, roepen de gemeente op van de Hommelseweg tot aan de Dalweg een 30 km-zone te maken.

 

constateren dat:

  • Dat de gemeente Arnhem bij de projecten van Buitengewoon Beter in Klarendal en het Sonsbeekkwartier er voor kiest om aan de herinrichting van de Hommelseweg niets te doen.

  • Dit terwijl blijkt uit de geluidskaarten die te vinden zijn op de website van de gemeente Arnhem dat de Hommelseweg, waar de weg een 50km-zone is, er sprake is van ernstige geluidsoverlast. Daaraan gekoppeld is er ook sprake van een hoge concentratie fijnstof.

  • Dat ook uit het actieplan omgevingslawaai van de gemeente Arnhem blijkt dat hier al plannen voor zijn: “Hommelseweg Snelheidsverlaging (30 km-zone) op het wegvak van de J.P. Heijestraat tot aan de Dalweg en eventueel geluidsarme klinkers. Daardoor krijgen 230 woningen een lagere geluidbelasting. Planning 2014”.

  • Dat er geen mogelijkheid is voor vrijliggende fietspaden -iets dat hoort bij een 50km zone- er sprake van een onveilige situatie voor fietsers.

  • Dat het door de onoverzichtelijkheid van de straat voor voetgangers en in het bijzonder kinderen gevaarlijk om de straat over te steken.

  • Dat het wegdek te wensen over laat. Er is geen sprake van enige belijning op de straat.

  • Dat het aantal auto’s en motoren dat harder rijdt dan 50km per uur erg hoog is. Dit alles komt de leefbaarheid van de straat niet ten goede.

  • Dat soortgelijke straten in Arnhem terecht zijn ingericht als 30km- zone. Zelfs bredere straten als de Lawick van Pabststraat, de Kluizeweg, de Bronbeeklaan en de Heemstralaan zijn 30km zones.

 

en verzoeken

De gemeente Arnhem om op korte termijn van de Hommelseweg (wegvak tussen de J.P. Heijestraat en de Dalweg) een 30km zone te maken. Om met de bewoners in overleg te gaan hoe de herinrichting van de straat er uit kan gaan zien.

Het antwoord

Antwoord van projectleider Buiten Gewoon Beter

Onderstaande mail ontvingen we van de projectleider van Buiten Gewoon Beter in onze wijk. De gemeente gaat maatregelen nemen om de snelheid omlaag te brengen. Goed nieuws voor ons als bewoners van de Hommelseweg.

"Dank u voor uw mail en uw attente mededeling. Twee weken terug ben ik begonnen met het opstarten van voorbereidingen voor werkzaamheden aan de Hommelseweg. Vandaag ben ik bij mijn collega van Verkeerbeheer geweest en gekeken naar de beleidsmatige kant van '30km/u' in het door u aangegeven gedeelte van de Hommelseweg. Met een juridische collega gaan we een Verkeersbesluit opstarten om de snelheid naar 30km/u te brengen. Inclusief de inspraakperiode kan dit acht weken duren. Daarnaast zijn we bezig met het inventariseren van het riool en de water op straat kwestie. De wethouder, Ine van Burgstede, ga ik inlichten over uw voornemen van de petitie.

De reden dat we het gedeelte Hommelseweg niet mee hebben genomen in BGb was het niet compleet zijn van gegevens. Voor de aanbesteding kreeg ik de juiste gegevens er niet meer bij. Bovendien was er een gebrek aan geld. Onze intentie is de Hommelseweg alsnog aan te pakken mits ik daar voldoende geld voor ter beschikking krijg."

 

Huidige status

Deze petitie staat niet open om ondertekeningen te verzamelen.

 

Details

Ontvanger:
Arnhem 
Petitieloket:
Einddatum:
17-12-2016 
Antwoord verwacht:
27-12-2016 
Status:
In behandeling 
Petitionaris:
Peter Mulder 
Organisatie:
Bewonerscomite Hommelseweg 30km 
Website:

Geschiedenis

Ondertekeningen

Nieuws

Antwoord van projectleider Buiten Gewoon Beter

Onderstaande mail ontvingen we van de projectleider van Buiten Gewoon Beter in onze wijk. De gemeente gaat maatregelen nemen om de snelheid omlaag te brengen. Goed nieuws voor ons als bewoners van de Hommelseweg.

"Dank u voor uw mail en uw attente mededeling.

+Lees meer...

Twee weken terug ben ik begonnen met het opstarten van voorbereidingen voor werkzaamheden aan de Hommelseweg. Vandaag ben ik bij mijn collega van Verkeerbeheer geweest en gekeken naar de beleidsmatige kant van '30km/u' in het door u aangegeven gedeelte van de Hommelseweg. Met een juridische collega gaan we een Verkeersbesluit opstarten om de snelheid naar 30km/u te brengen. Inclusief de inspraakperiode kan dit acht weken duren. Daarnaast zijn we bezig met het inventariseren van het riool en de water op straat kwestie. De wethouder, Ine van Burgstede, ga ik inlichten over uw voornemen van de petitie.

De reden dat we het gedeelte Hommelseweg niet mee hebben genomen in BGb was het niet compleet zijn van gegevens. Voor de aanbesteding kreeg ik de juiste gegevens er niet meer bij. Bovendien was er een gebrek aan geld. Onze intentie is de Hommelseweg alsnog aan te pakken mits ik daar voldoende geld voor ter beschikking krijg."

05-10-2016

gemeente Arnhem wil verkeersbesluit nemen over verlagen snelheid

Onderstaande mail ontvingen we van de projectleider van Buiten Gewoon beter in onze wijk. De gemeente gaat maatregelen nemen om de snelheid omlaag te brengen.

+Lees meer...

Goed nieuws voor ons als bewoners van de Hommelseweg.

"Dank u voor uw mail en uw attente mededeling. Twee weken terug ben ik begonnen met het opstarten van voorbereidingen voor werkzaamheden aan de Hommelseweg. Vandaag ben ik bij mijn collega van Verkeerbeheer geweest en gekeken naar de beleidsmatige kant van '30km/u' in het door u aangegeven gedeelte van de Hommelseweg. Met een juridische collega gaan we een Verkeersbesluit opstarten om de snelheid naar 30km/u te brengen. Inclusief de inspraakperiode kan dit acht weken duren.

Daarnaast zijn we bezig met het inventariseren van het riool en de water op straat kwestie. De wethouder, Ine van Burgstede, ga ik inlichten over uw voornemen van de petitie.

De reden dat we het gedeelte Hommelseweg niet mee hebben genomen in BGb was het niet compleet zijn van gegevens. Voor de aanbesteding kreeg ik de juiste gegevens er niet meer bij. Bovendien was er een gebrek aan geld.

Onze intentie is de Hommelseweg alsnog aan te pakken mits ik daar voldoende geld voor ter beschikking krijg."

24-09-2016