U, de petitionaris
Belediging highlight

Het verbod op godslastering uit 1932 moet terug

33 ondertekeningen

Het verbod op godslastering uit 1932 is opgeheven.

De Tweede Kamer stemde al op 16 april 2013 in met het schrappen van het wetsartikel en de Eerste Kamer volgde op 3 december. Goed nieuws voor de vrijheid van meningsuiting, toch? Wellicht toch niet.

Petitie

Wij

De Eenheid van Christenen, Stichting Gravenberch en sympathisanten.

 

constateren

  • Extremisme neemt ernstig toe en daarmee ook het geweld tegen gelovigen.

  • Godslastering is een aanval op het geloof. Dit heeft altijd een effect op de gelovige gemeenschap. De angst van de gelovige is dat dit dichterbij is dan men denkt.

  • Ook kerken in de buurtwijken raken steeds leger. Sommige kerken komen zelfs helemaal leeg te staan of worden niet meer opgebouwd. De veiligheidsmaatregelingen in Nederland en de EU liegen er dan ook niet om.

 

en verzoeken

  • Godslastering moet terug op de politieke agenda omdat er ruim voldoende aanwijzingen zijn dat er grondige redenen zijn die dit relevant maken.

  • Ook de vrijheid van meningsuiting, welke de basis is van elke democratische samenleving en een fundamenteel recht is, heeft haar beperking. Godslastering is evenzo strafbaar als het op basis van vrije meningsuiting beledigen van de Koning.

Ondertekenen

 
We e-mailen u een link waarmee u uw ondertekening kunt bevestigen. Uw gegevens worden niet doorgespeeld aan derden en blijven bij de Stichting Petities.nl. Meer hierover leest u in onze privacyverklaring.

Details

Ontvanger:
Tweede Kamer 
Petitieloket:
Einddatum:
31-08-2018 
Petitionaris:
STICHTING GRAVENBERCH 
Organisatie:
United World of Christians Church (Eenheid van Christenen) 
Website:

Geschiedenis

Ondertekeningen