You, the petitioner

het stoppen van 11,4 miljard subsidie voor biomassa

11 signatures

Nederland geeft 11,4 miljard uit aan subsidies voor biomassa. uit onderzoek blijkt dat deze centrales een hele inefficiënte manier is om energie op te wekken en dat deze centrales meer co2 uitstoten dan kolencentrales. (bron: EASAC) Daarom vinden wij dat deze 11,4 miljard beter besteed kan worden.

Petition

We

Wij zijn bezorgde burgers over het beleid van de regering op het onderwerp biomassa.

 

observe

Constateren

Dat biomassa geen schone en reële vorm van energie opwekken is, door middel van het kappen, vervoeren en vervolgens het verbranden van bomen. dat de lucht kwaliteit in Nederland achter uit zal gaan door deze in principe grote houtkachels en dat dit schadelijke effecten heeft voor de volksgezondheid. zien dat andere sectoren het zwaar hebben zoals: zorg, onderwijs etc. en vinden dat deze 11,4 miljard beter kan worden besteed.

 

and request

De Regering per direct alle subsidies voor biomassa in Nederland stop te zetten. en dit geld te investeren op plekken waar het wel hard nodig is zoals: werkdruk verlaging en docenten voor het onderwijs, lasten verlichting, compensatie voor de gedupeerde vissers die deelnamen aan pulsvisserij, sociale huurwoningen, werkdruk verlichting in de zorg, defensie naar de afgesproken 2% van het bbp norm van de NAVO. om een paar voorbeelden te noemen.

Sign this petition

 
We e-mail you a link to confirm your signature. Your data will not be shared with third parties and remains with the Stichting Petities.nl. Your name and place of residence will only appear if you choose this. Read more about this in our privacy statement.

Details

Addressed to:
Tweede Kamer 
Petition desk:
Closing date:
2019-12-11 
Lead petitioner:
Milan Klemann 

History

Signatures