U, de petitionaris
Alcoholfreezone

Het is tijd voor goed alcoholbeleid

39 ondertekeningen

Het onderwerp alcohol komt nauwelijks aan bod in de verschillende verkiezingsprogramma's. Gezien de maatschappelijke schade is dat volstrekt onverantwoord. Wij roepen alle politieke partijen op om in hun verkiezingsprogramma’s alsnog de nodige aandacht te besteden aan alcohol.

Petitie

Wij

Bezorgde burgers en ouders van Nederland.

 

constateren

  • Alcohol kost jaarlijks miljarden euro’s. Jongeren onder de 18 blijven drinken. Minderjarigen komen moeiteloos aan drank. Fors meer gevallen van comazuipen.

  • Je zou van iedere politieke partij verwachten dat ze aangeven hoe zij alcoholmisbruik willen tegengaan en hoe ze denken de enorme maatschappelijke schade die verband houdt met alcohol te verminderen. Maar alcohol komt nauwelijks aan bod in de verschillende verkiezingsprogramma's.

 

en verzoeken

  • De afgelopen jaren is er geen enkele maatregel genomen op het terrein van alcoholbeleid. Na de verhoging van de leeftijdsgrens naar 18 jaar is er niets meer gebeurd.

  • Bij vrijwel alle politieke partijen ontbreekt iedere ambitie om de komende periode iets te doen aan alcohol gerelateerde problematiek. Dat is volstrekt onverantwoord.

  • Daarom roepen wij hen op om in hun verkiezingsprogramma’s aandacht te besteden aan het onderwerp alcohol.

Ondertekenen

 
We e-mailen u een link waarmee u uw ondertekening kunt bevestigen. Uw gegevens worden niet doorgespeeld aan derden en blijven bij de Stichting Petities.nl. Meer hierover leest u in onze privacyverklaring.

Details

Ontvanger:
Tweede Kamer 
Petitieloket:
Einddatum:
28-01-2017 
Organisatie:
KH Legal Advice 
Website:

Geschiedenis

Ondertekeningen