You, the petitioner
Het is tijd voor een x   logo

Het is tijd voor een ‘x’

7,251 signatures

Het is tijd dat het mogelijk wordt om op een toegankelijke en betaalbare manier een 'x' op officiële documenten te krijgen, dus zonder hiervoor naar de rechter te moeten. Mensen kunnen in veel gevallen niet in een binair (M/V) systeem geplaatst worden, hun bestaan/genderidentiteit wordt ontkend.

Petition

We

Tijn de Jong en Yaïra van Nielen en medestanders, zie ook @hetistijdvooreenx

 

observe

  • Dat personen die een 'x in hun officiële documenten willen hiervoor naar de rechtbank moeten.
  • Dit enorme kosten met zich mee kan brengen, meer dan wanneer binaire personen hun gender op het paspoort willen aanpassen.
  • Dat mensen die niet in het binaire (M/V) systeem passen onrecht wordt aangedaan.
  • Dat er ondanks dat er vanuit allerlei belangenorganisaties voorstellen zijn geweest om wetsveranderingen te maken, dit tot op heden niet is gebeurd.

 

and request

de Tweede Kamer dit te bespreken en met een wetsvoorstel te komen waarbij niet-binaire personen de mogelijkheid krijgen om op een toegankelijke, betaalbare manier een 'x' in officiële documenten zoals het paspoort te krijgen.

Sign this petition

 
We e-mail you a link to confirm your signature. Your data will not be shared with third parties and remains with the Stichting Petities.nl. Your name and place of residence will only appear if you choose this. Read more about this in our privacy statement.

Details

Addressed to:
Tweede Kamer 
Petition desk:
Closing date:
2022-06-01 
Lead petitioner:
Tijn de Jong & Yaïra van Nielen 
Website:

History

Signatures

Updates

De inlever datum komt steeds dichterbij!

Lieve mensen,

Over niet al te lang gaan we de handtekeningen aanbieden. We zijn op de achtergrond druk bezig om dit op touw te zetten.

+Read more...

Blijf tot die tijd de petitie ondertekenen en delen!

Alvast bedankt, Team #HetIsTijdVoorEenX

2022-05-13