U, de petitionaris
Tongelreep

Het golfslagbad van de Tongelreep moet blijven

2.091 ondertekeningen

Wij willen dat de gemeente Eindhoven het golfslagbad van de Tongelreep, open houdt, renoveert waar nodig, toekomstbestendig maakt en de toegangsprijzen verlaagt.

Petitie

Wij

enthousiaste bezoekers en sympathisanten van golfslagbad de Tongelreep

 

constateren dat:

dat

 • het college van B&W Eindhoven voorstelt het golfslagbad van de Tongelreep te sluiten

 • de oorzaak van problemen buiten het golfslagbad gezocht moeten worden

 • de exploitatie van PvdH zwemstadion de Tongelreep negatief beïnvloedt

 • het redden van de kunstijsbaan de prijzen van de Tongelreep sterk verhoogde (134% in 10 jaar)

 • daardoor het aantal bezoekers daalt

 • de Tongelreep leuk is voor oudere kinderen

 • de politiek liever voor topsport kiest

 

en verzoeken

het college van B&W

 • het voorstel in te trekken

 • het golfslagbad geopend te houden

 • waar nodig achterstallig onderhoud te plegen

 • de toegangsprijzen te verlagen

 • verzoeken de gemeenteraad -indien nodig- het voorstel af te wijzen en het college van B&W opdracht te geven bovenstaande verzoeken in te willigen.

Het antwoord

Over en uit

Vanavond heeft de raadscommissie van Eindhoven besloten dat het golfslagbad gaat sluiten. Volgende week zal in de gemeenteraad dit besluit formeel in stemming worden gebracht en goedgekeurd worden. Daarmee is het over en uit.

Hartelijk dank aan iedereen die de petitie heeft ondertekent.

Actiegroep 'Tongelreep moet blijven'

 

Huidige status

Deze petitie staat niet open om ondertekeningen te verzamelen.

 

Details

Ontvanger:
Eindhoven 
Petitieloket:
Einddatum:
09-10-2016 
Antwoord verwacht:
09-10-2016 
Status:
Beantwoord 
Petitionaris:
actiegroep De Tongelreep moet blijven 
Organisatie:
actiegroep De Tongelreep moet blijven 
Website:

Geschiedenis

Ondertekeningen

Nieuws

Over en uit

Vanavond heeft de raadscommissie van Eindhoven besloten dat het golfslagbad gaat sluiten. Volgende week zal in de gemeenteraad dit besluit formeel in stemming worden gebracht en goedgekeurd worden.

+Lees meer...

Daarmee is het over en uit.

Hartelijk dank aan iedereen die de petitie heeft ondertekent.

Actiegroep 'Tongelreep moet blijven'

24-05-2016

Complot voor behoud pluche?

De SP is er voor de gewone mensen. De SP is dus ook voor breedtesport.

+Lees meer...

Vóór de gemeenteraadsverkiezingen van 2014 beloofde de SP verlaging van de entreeprijzen voor het golfslagbad van de Tongelreep. Blijkbaar was het pluche belangrijker dan gedane beloften, want ná de verkiezingen is de SP 1800 gedraaid en ondertekende een coalitieakkoord waarin de sluiting van de kunstijsbaan en het golfslagbad is opgenomen als onderdeel van een bezuinigingsoperatie. Ik noem dat kiezersbedrog.

De vraag is of het coalitieakkoord is gesloten op basis van (on-)juiste informatie. Want het lijkt er steeds meer op dat de beslissing om het golfslagbad te sluiten al jaren eerder is genomen. Groot onderhoud werd en wordt al vele jaren minimaal uitgevoerd of uitgesteld. De overgebleven gelden worden besteed in het Pieter van den Hoogenband stadion. Hetzelfde stadion dat bijna volledig verantwoordelijk is voor het totale verlies van het complex de Tongelreep.

Voor liefhebbers van complottheorieën schets ik het volgende scenario: Na haar aantreden wordt Bianca van Kaathoven eerst het vuur aan de schenen gelegd over de sluiting van de kunstijsbaan. Nadat ze daarin bakzeil moet halen, springt de sluiting van het golfslagbad als een duveltje uit een doosje. Het lijkt wel een prestigekwestie. De sluiting van de ijsbaan is mislukt, dus de sluiting van het golfslagbad móet lukken. Ze had beter moeten weten, of beter geïnformeerd moeten worden.

Door vragen van de oppositie worden steeds meer details bekend die er op lijken te duiden dat de sluiting van het golfslagbad op onterechte argumenten wordt gebaseerd. Uiteindelijk wordt het haar zó lastig gemaakt dat ze op 14 april besluit af te treden. De vraag is WIE het haar lastig maakt. De gemeenteraad? Of is ze door de SP ingefluisterd om op te stappen om daarmee een hoger doel te dienen? Behoud van het pluche bijvoorbeeld.

De oppositie dient een motie in om met 6 wethouders verder te gaan. Maar de SP is nog steeds té gehecht aan het pluche. Het duurt twee volle weken voordat fractievoorzitter Murat Memis bekendmaakt dat de SP een opvolger heeft gevonden. Daarmee wordt de kans om een nieuwe wethouder op 10 mei te installeren vakkundig om zeep geholpen. Na deze oprisping blijft het weer tweeëneenhalve week oorverdovend stil. Dan wordt een kandidaat wethouder bekendgemaakt waar nu al de nodige vraagtekens bij worden geplaatst.

Intussen is het dossier ‘golfslagbad’ overgenomen door de zeer ervaren wethouder Mary-Ann Schreurs. Dinsdag 24 mei wordt de mening van de raad gevormd onder haar supervisie. Is zij in staat geweest om in 3 weken zich voldoende in te lezen in het dossier? Of vaart zij op het kompas van de ambtenaren, terwijl er voldoende vraagtekens zijn geplaatst of dat de goede koers aangeeft? Naar verwachting zal mevrouw Schreurs het coalitieakkoord verdedigen en uitvoeren.

De vraag is wat de SP gaat stemmen. Na alle ontwikkelingen van de laatste weken ben ik er van overtuigd dat de SP het voorstel tot sluiting gaat ondersteunen. Terwijl ze wéten dat het op onjuiste informatie is gebaseerd. Maar het golfslagbad is de SP geen coalitiecrisis waard. Het pluche is belangrijker. Daarmee verliest de SP in mijn ogen iedere geloofwaardigheid. Intussen blijven politici zich verbazen over de kloof tussen politiek en burgers.

Als dan op 24 mei het vuile werk is gedaan door wethouder Schreurs, wordt op 31 mei, ook nog onder haar verantwoordelijkheid, de definitieve beslissing door de gemeenteraad gejaagd. En aan het EIND van diezelfde vergadering wordt Jakob Wedemeijer geïnstalleerd als wethouder. Verlost van een lastig dossier. Hij hoeft alleen nog maar de geregisseerde beslissing uit te voeren. Dat scheelt een slok op een borrel voor deze onervaren bestuurder.

Is dit een complottheorie? Het uur van de waarheid nadert!

Harrie van der Meijden Actiegroep ‘Tongelreep moet blijven’

24-05-2016

Wethouder treed af

Vanmorgen werd bekend dat wethouder Bianca van Kaathoven per direct aftreed. De commotie rond de Tongelreep was de druppel die de emmer deed overlopen.

+Lees meer...

Het is voor iemand persoonlijk altijd triest als zo'n beslissing genomen moet worden. Maar voor de stad Eindhoven denk ik een goede ontwikkeling. Wat het voor de Tomgelreep gaat betekenen kunnen we natuurlijk nog niet voorzien, maar het wordt een nieuwe ronde met nieuwe kansen

14-04-2016