You, the petitioner
Fmd allingawierclouds %281%29

Het Fries cultureel erfgoed moet blijven voortbestaan

349 signatures

Het Friese Museumdorp behoeft structurele ondersteuning en luidt de noodklok. Het authentieke terpdorp heeft een belangrijke functie voor toerisme om het culturele erfgoed van Friesland te tonen en te bewaren. Zonder steun vreest het Friese Museumdorp haar voortbestaan.

Petition

We

Behoeders van het Fries cultureel erfgoed

 

observe

  • Monumenten, landshappen en historische gebouwen zijn herkenbare bakens in een veranderende omgeving.

  • Erfgoed laat zien waar we vandaan komen, wie we zijn en welke ontwikkeling we doormaken.

  • Het is belangrijk dat toekomstige generaties kennis kunnen maken met het erfgoed.

  • Het Friese Museumdorp toont de evolutie van een terpdorp en de rijke geschiedenis van haar voorouders. Ook wordt de Friese mienskip getoond, de blauwprint van de Friese cultuur.

  • Het Friese Museumdorp behoeft structurele ondersteuning. Zonder substantiële steun vreest het Friese Museumdorp haar voortbestaan. Een museum van deze omvang en draagwijdte kan niet voortbestaan zonder overheidssteun of hulp van fondsen.

 

and request

Met het oog op Culturele Hoofdstad Leeuwarden-Fryslân 2018 en de beleidsdoelstellingen van de provincie, moet nu hulp komen vanuit de provincie of de gemeente.

Sign this petition

 
We e-mail you a link to confirm your signature. Your data will not be shared with third parties and remains with the Stichting Petities.nl. Your name and place of residence will only appear if you choose this. Read more about this in our privacy statement.

Details

Addressed to:
Provincie Fryslân 
Petition desk:
Closing date:
2018-10-26 
Lead petitioner:
Hilda van der Meulen 
Organisation:
Het Friese Museumdorp 
Website:

History

Signatures