U, de petitionaris
Screenshot 2023 08 21 at 14.42.06

Het eerste Pinguïnpad van Nederland vraagt aandacht voor klimaatverandering

356 ondertekeningen

Door klimaatverandering neemt de ijsmassa op Antarctica af, wat grote gevolgen heeft voor pinguïns. In lijn met het rainbow zebrapad, dat focust op inclusiviteit, willen we met het pinguïnpad aandacht vragen voor klimaat.

Op dierendag bieden we Utrechtse wethouder Lot van Hooijdonk de petitie aan.

Petitie

Wij

Creative Agency Everybody Likes Penguins, een bureau met een duurzaam hart.

 

constateren dat:

Het ijs van Antarctica smelt weg onder broedende keizerpinguïns. Ruim 45 keer Nederland ontbreekt. Zee-ijs is essentieel voor de pinguïns om te overleven. De hoeveelheid ijs in Antarctica is kleiner dan ooit en is op sommige plekken zelfs helemaal verdwenen. Dit heeft grote gevolgen voor de pinguïn en is slechts één van de vele effecten van klimaatverandering.

 

en verzoeken

Door het pinguïnpad sta je letterlijk stil bij de klimaatverandering en hopen we meer bewustzijn te creëren. We verzoeken de gemeente Utrecht om een pinguïnpad aan te leggen en daarmee een standpunt in te nemen tegen klimaatverandering.

Bron: https://nos.nl/collectie/13871/artikel/2481831-zee-ijs-rond-antarctica-op-dieptepunt-ruim-45-keer-nederland-ontbreekt

Ondertekenen

 
We e-mailen u een link waarmee u uw ondertekening kunt bevestigen. Uw gegevens worden niet doorgespeeld aan derden en blijven bij de Stichting Petities.nl. Meer hierover leest u in onze privacyverklaring.

Details

Ontvanger:
Utrecht 
Petitieloket:
Einddatum:
05-10-2023 
Petitionaris:
Hugo van den Hurk  
Organisatie:
Creative Agency Everybody Likes Penguins 
Website:

Geschiedenis

Ondertekeningen