You, the petitioner
Screenshot 2023 08 21 at 14.42.06

Het eerste Pinguïnpad van Nederland vraagt aandacht voor klimaatverandering

356 signatures

Door klimaatverandering neemt de ijsmassa op Antarctica af, wat grote gevolgen heeft voor pinguïns. In lijn met het rainbow zebrapad, dat focust op inclusiviteit, willen we met het pinguïnpad aandacht vragen voor klimaat.

Op dierendag bieden we Utrechtse wethouder Lot van Hooijdonk de petitie aan.

Petition

We

Creative Agency Everybody Likes Penguins, een bureau met een duurzaam hart.

 

establish that:

Het ijs van Antarctica smelt weg onder broedende keizerpinguïns. Ruim 45 keer Nederland ontbreekt. Zee-ijs is essentieel voor de pinguïns om te overleven. De hoeveelheid ijs in Antarctica is kleiner dan ooit en is op sommige plekken zelfs helemaal verdwenen. Dit heeft grote gevolgen voor de pinguïn en is slechts één van de vele effecten van klimaatverandering.

 

and request

Door het pinguïnpad sta je letterlijk stil bij de klimaatverandering en hopen we meer bewustzijn te creëren. We verzoeken de gemeente Utrecht om een pinguïnpad aan te leggen en daarmee een standpunt in te nemen tegen klimaatverandering.

Bron: https://nos.nl/collectie/13871/artikel/2481831-zee-ijs-rond-antarctica-op-dieptepunt-ruim-45-keer-nederland-ontbreekt

Sign this petition

 
We e-mail you a link to confirm your signature. Your data will not be shared with third parties and remains with the Stichting Petities.nl. Your name and place of residence will only appear if you choose this. Read more about this in our privacy statement.

Details

Addressed to:
Utrecht 
Petition desk:
Closing date:
2023-10-05 
Lead petitioner:
Hugo van den Hurk  
Organisation:
Creative Agency Everybody Likes Penguins 
Website:

History

Signatures