You, the petitioner
Alblasserwaard

Het consultatiebureau in Langerak, Nieuwpoort en Groot-Ammers moet blijven

233 signatures

Wij, inwoners van Langerak, Nieuwpoort en Groot-Ammers, hebben ontsteld kennis genomen van het besluit van JGZ organisatie Careyn om alle reizende consultatiebureaus te sluiten. Wij doen een dringend verzoek deze beslissing te heroverwegen en de oude locaties gewoon in bedrijf te houden.

Petition

We

Inwoners van Langerak, Nieuwpoort en Groot-Ammers.

 

observe

Dat JGZ organisatie Careyn heeft besloten om alle reizende consultatiebureaus in gemeente Molenwaard te sluiten. De zorg zal gaan centraliseren in (voorlopig) twee locaties: Hoornaar en Nieuw-Lekkerland.

 

and request

Careyn met klem dit besluit terug te draaien.

Sign this petition

 
We e-mail you a link to confirm your signature. Your data will not be shared with third parties and remains with the Stichting Petities.nl. Your name and place of residence will only appear if you choose this. Read more about this in our privacy statement.

Details

Addressed to:
zorginstelling 
Petition desk:
Closing date:
20-02-2020 
Lead petitioner:
Kevin van der Vlist 
Organisation:
Bezorgde inwoners van gemeente Molenlanden 
Website:

History

Signatures

Updates

Raadsleden uitten zorgen over Careyn in de raadsvergadering van gemeente Molenlanden

Vanavond zijn er in de raadsvergadering van gemeente molenlanden vragen gesteld over de gang van zaken rondom de consultatiebureaus in onze gemeente. DoeMee! Molenlanden en Christenunie hebben aangeven onze zorgen te delen en zal boven op dit dossier blijven zitten.

+Read more...

In dit filmpje kun je terughoren wat er precies is gezegd, hier kun je het bericht op Facebook terugvinden

26-11-2019

Wij staan voor heel Molenlanden

Wij zijn deze petitie gestart voor de kernen Langerak, Nieuwpoort en Groot-Ammers omdat wij daar zelf inwoners van zijn. Inmiddels krijgen we zoveel reacties uit de gehele gemeente Molenlanden dat we vinden dat deze petitie breder moet zijn dan alleen onze directe omgeving.

+Read more...

Helaas kunnen we een lopende petitie niet aanpassen en willen we mensen ook niet vragen om een nieuwe petitie te ondertekenen. In onze verdere communicatie zullen we de plaats die ter ondertekening opgegeven is ook gebruiken om de noodzaak voor andere plaatsen in de gemeente te onderschrijven. Deze petitie is dan ook voor iedereen in Molenlanden die zich niet kan vinden in het nieuwe beleid over consultatiebureaus van Careyn.

Als je verder betrokken wil zijn bij deze petitie, kijk dan ook eens bij onze Facebook groep.

26-11-2019

Reizende consultatiebureaus uit Molenwaard dreigen te verdwijnen

We hebben ontsteld kennis genomen van het besluit van JGZ organisatie Careyn om alle reizende consultatiebureaus te sluiten.

Na met succes te hebben deelgenomen aan de JGZ aanbesteding in onze regio is er besloten om de 'reizende consultatiebureaus' te sluiten en te centraliseren in (voorlopig) twee locaties: Hoornaar en Nieuw-Lekkerland.

Dit houdt in dat iedereen zal moeten reizen voor alle consultatiebureau bezoeken.

+Read more...

Gezien de afstanden en het beperkt functionerende OV is iedereen toegewezen op particulier autovervoer of een taxi.

Naast het feit dat dit de verduurzaming van de gemeente natuurlijk niet verder helpt is het ook een extra last voor alle inwoners. Daarnaast verwachten wij dat dit de, toch al lage vaccinatiegraad ook niet verder zal helpen. Dit kan niet het doel zijn van deze nieuwe aanbestedingsronde.

Deze extra last op het sociaal maatschappelijk, financieel en duurzaamheidsvlak vinden wij een disproportionele handeling die niet in lijn staat met het belang van onze kernen en de inwoners daarvan. Wij hopen dat Careyn dit ook inziet en deze beslissing terugdraait.

22-11-2019