U, de petitionaris
Mcsi

Het Blauwe Gebouw moet Groen

766 ondertekeningen

Het oude soos-gebouw staat op de nominatie om te worden gesloopt. Volgens de actiegroep tot behoud van Het Blauwe Gebouw mist de stad daarmee de kans om het pand, (karakteristiek en met de nodige historische/architectonische waarden), tot het visitekaartje van de opkomende Spoorzone te maken.

Petitie

Wij

Actiegroep tot behoud van het Blauwe Gebouw (met o.m. architecten en erfgoed-onderzoekers)

 

constateren

Het Blauwe Gebouw is een mooi voorbeeld van de post-'65 architectuur met voor die tijd gedurfde materialen (tegeltjes als gevelbekleding en geroest ijzer) die het pand een neo-futuristische uitstraling geven. Zoals het er nu bij staat, op de kop van de Spoorzone, past het perfect in dat 'rauwe', 'tegendraadse' landschap om in de termen van Citymarketing te spreken. Voor vastgoed-ontwikkelaars is in de directe omgeving nog plek genoeg.

 

en verzoeken

De actiegroep verzoekt de gemeente in gesprek te gaan met de projectontwikkelaar over het behoud en herontwikkeling van het gebouw. Vanwege de historische waarde zou het, in navolging van Faxx 2.0 (klimaatneutraal) en het Duvelhok (verduurzaamd monument) een landmark voor maatschappelijk verantwoord herontwikkelen kunnen worden, met het uiterlijk van een trein, prima passend in de tegendraadse Spoorzone.

Huidige status

Deze petitie staat niet open om ondertekeningen te verzamelen.

 

Details

Ontvanger:
Tilburg 
Petitieloket:
Einddatum:
14-05-2018 
Status:
Ingetrokken 
Petitionaris:
Tom Pijnenburg 
Organisatie:
Actiegroep: het Blauwe Gebouw moet Groen 
Website:

Geschiedenis

Ondertekeningen

Nieuws

Aanbieden petitie Het blauwe gebouw moet groen

Vimeo video

Maandag 14 mei bood Tom Pijnenburg namens de actiegroep een petitie aan die pleit voor behoud. Op het moment dat we deze aanboden stond de teller op 724, luister hoe we aan dit aantal gekomen zijn.

+Lees meer...

De petitie staat nog open, dus intekenen kan nog steeds.

05-06-2018

Website Het Blauwe Gebouw.nl

We hebben voortaan een website: hetblauwegebouw.nl.

31-03-2018

Gemeentelijke desinformatie – onbetrouwbare overheid?

Op 19 februari j.l. sprak zowel Gerbentsje Bruinsma namens het bewonerscomité alsook Woody Huitema namens de actiegroep tot behoud van Het blauwe gebouw in bij de gemeenteraad.

+Lees meer...

We kaartten onder meer (...) lees verder

31-03-2018