U, de petitionaris

Herzie de startersregeling van het UWV

23 ondertekeningen

Wie na 1 januari 2013 vanuit ww een eigen onderneming wil beginnen krijgt te maken met een startersregeling die bedacht is om het ondernemers makkelijker te maken. Echter, in de praktijk is dit een strafregeling die het nog maar voor een kleine groep mensen mogelijk maakt voor zichzelf te beginnen.

Petitie

Wij

werkzoekenden die vanuit de ww een eigen onderneming willen starten

 

constateren dat:

dat het onmogelijk is een eigen onderneming op starten. Men krijgt 6 weken de tijd om voorbereidend werk te doen. In deze periode mag niet aan acquisitie gedaan worden. Dat mag pas zodra de startersregeling ingaat. Dan wordt direct 29% van de ww ingehouden. Ongeacht of men nu al betalende klanten heeft of niet. Tel daarbij op dat men al 30% van het inkomen ingeleverd heeft, houdt men 41% van het salaris over. Onmogelijk om van rond te komen!

 

en verzoeken

Draai de regeling terug naar hoe hij was: verrekening achteraf zodat men tijdens de startperiode rond kan komen. Of laat de 29% regeling pas ingaan wanneer men concreet een opdrachtgever heeft. Schaf daarnaast het onderscheid tussen solliciteren en acquireren af. Er is nu teveel belemmerende wet- en regelgeving. Verander de sollicitatieplicht in de plicht een inkomen te zoeken, ongeacht op welke manier. Want daar gaat het tenslotte om!

Huidige status

Deze petitie staat niet open om ondertekeningen te verzamelen.

 

Details

Ontvanger:
minister 
Petitieloket:
Einddatum:
04-06-2016 
Status:
Ingetrokken 
Petitionaris:
Margaretha Punter 

Geschiedenis

Ondertekeningen