U, de petitionaris
Er is nieuws!

Heropen de rijscholen

24 ondertekeningen

Hoe langer deze lockdown duurt, hoe groter de roep om versoepelingen wordt. Er wordt nu binnen het kabinet gesproken of kappers weer open kunnen, maar hoe zit het dan met de rijscholen? Rijscholen kampen met financiƫle problemen en hebben een enorme achterstand in te halen wat betreft de geannuleerde examens.

Petitie

Wij

Leerlingen, rijscholen en rijinstructeurs.

 

constateren

Rijscholen kunnen weer veilig open:

  • Door leerlingen naar de rijschool te laten komen, zodat er telkens maar 1 leerling in de auto zit. Hiermee verminder je de kans op verspreiding van het virus.

  • Door zowel de leerling als de instructeur een mondkapje te laten dragen, verminder je de kans op verspreiding van het virus.

  • Door de auto tijdens de lessen goed te ventileren en tussen de verschillende lessen te ventileren door de auto een paar minuten te laten luchten.

  • Door veel aangeraakte delen zoals het stuur, versnellingspook en richtingaanwijzer na elke les te desinfecteren.

  • Door een beperkt aantal leerlingen per dag te laten lessen.

  • Door leerlingen op de dag van hun les te laten registeren. Indien er dan een positief getest persoon is, wordt het bron- en contactonderzoek vergemakkelijkt. Er is bekend wanneer wie heeft gelest en of er mensen wellicht in contact zijn geweest met de positief geteste persoon.

Rijscholen:

  • hebben geen andere manier om aan inkomsten te komen; geen take away- of onlinerijles-optie.

  • en het CBR kampen met een enorme achterstand, ook nog van de eerste lockdown.

  • moeten per 3 maart 2021 ook weer open kunnen, zij kunnen op een veilige en verantwoorde manier weer open. Voor de lockdown bleek niet dat het verhoogde aantal besmettingen uit de sector van contactberoepen kwam.

 

en verzoeken

Rijscholen per 3 maart 2021 of eventueel per 10 maart 2021 weer te openen onder voorwaarden dat zij zich aan bepaalde regels/maatregelen houden (zie hierboven).

Ondertekenen

 
We e-mailen u een link waarmee u uw ondertekening kunt bevestigen. Uw gegevens worden niet doorgespeeld aan derden en blijven bij de Stichting Petities.nl. Meer hierover leest u in onze privacyverklaring.

Details

Ontvanger:
Kabinet 
Petitieloket:
Petitionaris:
Ling 

Geschiedenis

Ondertekeningen

Nieuws

Meeste contactberoepen vanaf volgende week weer toegestaan

Op de NOS staat dat volgens Haagse bronnen de contactberoepen vanaf volgende week weer mogen beginnen. Dat betekent dus ook dat de rijscholen weer kunnen beginnen, goed nieuws!.

23-02-2021