U, de petitionaris

Herinvoering van de dienstplicht 2011

62 ondertekeningen

Herinvoering van de dienstplicht

Petitie

Wij

Bezorgde inwoners van Nederland, die ernstig naar maatregelen verlangen.

 

constateren dat:

 1. Een toenemende verhuftering van de samenleving, waarbij normen en waarden steeds verder vervagen.
 2. Mensen steeds minder tolerant worden en daarbij juist steeds eerder naar geweld grijpen om hun problemen op te lossen.
 3. Een stijgende overlast door (hang-)jongeren, die weinig tot geen respect tonen jegens buurtbewoners, overheidsdienaren en/of zorgmedewerkers. Waardoor het aanpakken van de problematiek ernstig bemoeilijkt wordt.
 4. Een steeds groter wordende groep jeugdwerkelozen, die door de financiƫle crisis minder makkelijk aan een baan komen, en dreigen ook te veranderen in de in punt 3 genoemde hangjongeren.
 5. Een groot personeelstekort bij de Nederlandse Defensie, waarbij de desbetreffende minister met zijn begroting moet toveren om het financieel aantrekkelijk te maken om alsnog bij defensie te komen werken.

 

en verzoeken

 1. De opschorting van de opkomstplicht ongedaan te maken.
 2. De dienstplicht wederom verplicht te maken voor elke Nederlander, allochtoon en autochtoon, ouder dan 18 jaar voor een periode van 2 jaar.
 3. Ook voor immigranten de dienstplicht verplicht te stellen en onderdeel uit te laten maken van hun integratieproces.
 4. De dienstplichtigen tijdens deze diensttijd te plaatsen onder zware militaire tucht, met ten doel het bijbrengen van discipline, respect en incasseringsvermogen.
 5. Bij de invoering hiervan het aantal bezwaargronden te beperken tot een minimum, waarbij dubbele nationaliteit, religie en ideologie in ieder geval geen rol mogen spelen.
 6. Het voldaan hebben van de dienstplicht een voorwaarde wordt voor toetreding tot het hoger- en wetenschappelijk onderwijs.

Huidige status

Deze petitie staat niet open om ondertekeningen te verzamelen.

 

Details

Ontvanger:
Kabinet 
Petitieloket:
Einddatum:
09-09-2011 
Status:
Ingetrokken 
Petitionaris:
Robert van Doorn 
Website:

Geschiedenis

Ondertekeningen