U, de petitionaris

Hengelo kan wel uitpakken: geen steun beeldende kunst

8 ondertekeningen

Met als slogan Hengelo kan wel uitpakken is een initiatief gestart om het college van B&W en de raad van de gemeente Hengelo te overtuigen van de onzin van professionele beeldende kunst, als onderdeel van het totale cultureel aanbod van de stad, en vervolgens deze structureel financieel links te laten liggen.

Petitie

Wij

De belastingbetaler

 

constateren

  • Dat met de sluiting van het kunstcentrum AkkuH in 2013 door bezuinigingen van de gemeente Hengelo er geen professioneel podium voor beeldende kunst meer aanwezig was.

  • Dat de Stichting HeArtpool in 2016 het initiatief heeft genomen voor de oprichting van HeArtGallery als podium voor professionele lokale-, regionale- en (inter)nationale beeldende kunst en vormgeving gesteund door fondsen, ondernemingen en instellingen na 2019 haar deuren moet sluiten.

  • Dat naast dit initiatief ook andere initiatieven zoals onder andere 074PK van het StARTion en Ateliers '93 moeten sluiten of moeilijk het hoofd boven water kunnen houden.

 

en verzoeken

structureel de geldkraan dicht te draaien. Als deze mensen hun hobby niet zonder overheidssteun kunnen uitoefenen misschien iets anders zoeken.

Ondertekenen

 
We e-mailen u een link waarmee u uw ondertekening kunt bevestigen. Uw gegevens worden niet doorgespeeld aan derden en blijven bij de Stichting Petities.nl. Meer hierover leest u in onze privacyverklaring.

Details

Ontvanger:
Hengelo Ov. 
Petitieloket:
Einddatum:
07-12-2019 
Petitionaris:
Koen  
Website:

Geschiedenis

Ondertekeningen