You, the petitioner

Hengelo kan wel uitpakken: GEEN steun beeldende kunst!

8 signatures

Met als slogan Hengelo kan wel uitpakken is een initiatief gestart om het college van B&W en de raad van de gemeente Hengelo te overtuigen van de onzin van professionele beeldende kunst, als onderdeel van het totale cultureel aanbod van de stad, en vervolgens deze structureel financieel links te laten liggen.

Petition

We

De belastingbetaler

 

observe

Dat met de sluiting van het kunstcentrum AkkuH in 2013 door bezuinigingen van de gemeente Hengelo er geen professioneel podium voor beeldende kunst meer aanwezig was. Dat de Stichting HeArtpool in 2016 het initiatief heeft genomen voor de oprichting van HeArtGallery als podium voor professionele lokale-, regionale- en (inter)nationale beeldende kunst en vormgeving gesteund door fondsen, ondernemingen en instellingen na 2019 haar deuren moet sluiten. Dat naast dit initiatief ook andere initiatieven zoals onder andere 074PK van het StARTion en Ateliers '93 moeten sluiten of moeilijk het hoofd boven water kunnen houden.

 

and request

structureel de geldkraan dicht te draaien. Als deze mensen hun hobby niet zonder overheidssteun kunnen uitoefenen misschien iets anders zoeken.

Sign this petition

 
We e-mail you a link to confirm your signature. Your data will not be shared with third parties and remains with the Stichting Petities.nl. Your name and place of residence will only appear if you choose this. Read more about this in our privacy statement.

Details

Addressed to:
Hengelo Ov. 
Petition desk:
Closing date:
2019-12-07 
Lead petitioner:
Koen  
Website:

History

Signatures